Ramuš Haradinaj
EPA/KOEN VAN WEEL
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/KOEN VAN WEEL

* Ramuš Haradinaj saslušan je danas u Specijalnom tužilaštvu u Hagu

* Haradinaj je ranije rekao kako ne zna zašto je tačno pozvan

* On se sada oglasio prvi put nakon saslušanja

Haradinaj je na svom zvaničnom Tviter nalogu čestitao novoizabranom američkom ministru odbrane Marku Esperu, dodajući kako Kosovo pripada Armijama mira na čelu sa SAD.

HAOS U HAŠKOJ SUDNICI ODLUKA o Haradinaju doneta po KRATKOM POSTUPKU - SVE JE ZAVRŠENO!

- Čestitke novoizabranom američkom ministru odbrane Marku Esperu. Kosovo pripada evroatlantskom svetu, a Vojska Kosova pripada Armijama mira na čelu sa SAD. Radujem se jačanju naših odnosa u pitanjima koja se tiču uzajamnog strateškog interesa - napisao je Haradinaj.

Podsetimo, Ramuš Haradinaj saslušan je danas u Specijalnom tužilaštvu u Hagu. Nakon saslušanja rekao je za medije kako ne zna zašto je tačno pozvan.

- Tražili smo objašnjenja, ali ih nismo dobili o sumnjama o mojoj ulozi u OVK, nismo dobili detaljnije informacije. Ja poštujem svaku zakonsku obavezu u bilo kom trenutku, važno je stvoriti primer poštovanja zakona - rekao je Haradinaj novinarima na srpskom jeziku.

Takođe se osvrnuo i na svoju ostavku na mesto premijera.

- Dobio sam pravni savet da uopšte ne iznosim svoju odbranu i ne odgovaram na pitanja. Time sam završio obavezu prema sudu. Druge obaveze nemam. Ja sam ostavku dao zbog države i suvereniteta. Danas je došao Ramuš Haradinaj, a ne premijer. Dao sam primer poštovanja zakona, ne pravim poređenja, već sam radio svoj posao kao i uvek - rekao je Haradinaj.

Bonus video

Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!