Ramuš Haradinaj
Alo!/Ognjen Radošević
Ramuš Haradinaj

Alo!/Ognjen Radošević

Ramuš Haradinaj, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Haradinaj očekuje da i Evropska unija pokaže istu posvećenost i ozbiljnost, olakšavajući proces priznavanja Kosova od strane svojih država koje još uvek nisu priznale Kosovo, kao i ispunjavajući obećanje o liberalizaciji viznog režima za građane Kosova.

„Naše molitve takođe idu papi Franji, sa nadom da će uskoro Sveta stolica priznati naše Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. „Samo zajedno, sa verom i razumevanjem, možemo uspeti“.

Verujete li da će molitve papa Franje biti uslišene?

 

Haradinaj je u saopštenju za javnost koje su objavili kosovski mediji istakao da je Kosovo postiglo veliki korak napred sporazumom u Vašingtonu. Uz to je dodao da je priznanjem Kosova od strane države Izrael, Sjedinjene Američke Države još jednom pokazale svetsko vođstvo i potvrdile strateški interes za mir, ekonomski prosperitet i stabilnost na Kosovu i u regionu.

- Sada smo naša očekivanja da će EU pokazati istu posvećenost i ozbiljnost, olakšavajući proces priznavanja Kosova od strane svojih država, koje još uvek nisu priznale Kosovo, kao i ispunjavajući obećanje o liberalizaciji viza za građane Kosova. Naše molitve takođe idu papi Franji, sa nadom da će uskoro Sveta stolica priznati naše Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Samo zajedno, sa verom i razumevanjem, možemo uspeti - poručio je Ramuš Haradinaj.

Pročitajte: