Prelaz Jarinje
Alo!/Masanori Jošida
Prelaz Jarinje

Alo!/Masanori Jošida

Prelaz Jarinje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Portparolka u Evropskoj komisiji dodala je da "svi potezi i izjave nespojivi s opštim i strategijskim interesima regiona moraju izostati".

Pročitajte još:

Maja Kocijančič je time prenela stav EU o izjavi srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je bitno da međunarodna zajednica i Evropa saopšte da li će uskoro biti ukinute kosovske takse na robu iz Srbije i da li će biti nastavljen dijalog, kako bi on znao da li da se u Srbiji organizuju vanredni izbori ili ne.

Na pitanje kako EU dela na tome da ogromne carine Prištine na uvoz iz Srbije brzo budu ukinute i da se obnovi dijalog, Maja Kocijančič je ukazala i na posetu evropskog komesara Johanesa Hana pre nekoliko dana Prištini.

Preporučujemo:

Portparolka u EK je navela da "Evropska unija očekuje da Srbija i Kosovo brzo ispune preuzete obaveze u dijalogu, imajući u vidu direktnu vezu između sveukupne normalizacije njihovih odnosa i opipljivih izgleda za ispunjenje njihovih težnji u odnosu na EU".

- Mi smo usredsređeni na to da tekući rad u sklopu dijaloga sa ciljem postizanja pravno obavezujućeg sporazuma o celovitoj normalizaciji odnosa iznedri trajno rešenje za otvorena pitanja - stavila je do znanja predstavnica za štampu Federike Mogerini.

- To znači da se postigne ostvarivo, održivo, realistično uzajamno prihvaćeno rešenje u saglasnosti sa međunarodnim pravom i prihvatljivo za sve članice EU i region - dodala je ona.

Komentari (5)

cile

19.01.2019 21:25

Sta lupeta ova polupismeni Slovenka ocito nezadovoljna Siptarima sad i nas stavlja u isti koš kako opravdati platu i rezultate pregovora sramota koliko su nesposobni tuga ko vodi EU kadar skart ratni zločinci ih vozaju a oni bleje i sad budi clan EU pametni Englezi narod dao sut kartu a mi se igramo .

Predrag

19.01.2019 21:54

Oterati EU u tri lepe, proglasiti okupaciju dela teritorije i čekati povoljan trenutak (koji je sve bliži i bliži)

gedza

19.01.2019 22:44

Dokle ce vise da nas zaj....a ta EU???? Tacnije dokle cemo da trpimo ponizavanja od tog zapada, Srbi bre, jesmo li stoka ili ljudi????

miroslav moric

20.01.2019 05:00

Predsednice Vucic preuzmite stvar u svoje ruke.g Vulina na celo kolone a mi cemo leceti ko meci iz Trebija i Hercegovine u prve redove.

DADSA

20.01.2019 06:46

jel imaju srbi inteligenciju ha haha