Kosovo
mapa
Kosovo

mapa

Kosovo, Foto: mapa

Meljiza Haradinaj Stubla je tražila brze korake za "pravilno predstavljanje Kosova sa međunarodno prihvaćenim granicama na Apple maps", objavio je RTS.

U pismu je spomenula "da nezavisnost Kosova u njegovim granicama priznaje više od dve trećine sveta, uključujući zemlje kao što su SAD, Velika Britanija, Japan, Nemačka, Francuska, Kanada, kao i članstvo u prestižnim svetskim institucijama kao što su Međunarodni monetarni fond, Svetska banka i šire".

"Dvadeset drugog jula 2010. godine, Međunarodni sud pravde je u savetodavnim mišljenjem zaključio da proglašenje nezavisnosti Kosova 17. februara 2008. godine nije prekršilo međunarodno pravo", napisala je kosovska ministarka podsećajući na to da su platforme poput Linkedina, Tvitera, Fejsbuka i Spotifaja uvele Kosovo kao nezavisnu zemlju.

Meljiza Haradina

screenshoot/Youtube

Meljiza Haradina, Foto: screenshoot/Youtube

I svetska muzička zvezda Dua Lipa od kompanije "Epl" zatražila je da na mape svojih uređaja jasno upiše granice Kosova i Palestine, a samo nekoliko dana kasnije svoje stavove dopunila je tekstom "zašto Kosovo nije i neće biti Srbija", da bi potom objavila i mapu tzv. "velike Albanije".

Komentari (1)

Djekson

27.07.2020 15:28

Al Vas Duša Boli što niste na Mapi A iskreno i netreba da Budete Nigde Baš zato što ste ne Vaspitani