Entoni Godfri
US Embassy in Russia
Entoni Godfri

US Embassy in Russia

Entoni Godfri, Foto: US Embassy in Russia

Veruje da počinje najbolje poglavlje u istoriji srpsko-američkih odnosa što je, kaže, i logično, jer imamo toliko toga zajedničkog i toliko zajedničkih iskustava iz prošlosti.

Američki ambasador je istakao i da je na listi prioriteta SAD pomoć Srbiji da postane članica Evropske unije.

Kako navodi, SAD veruju da mogu da odigraju značajnu ulogu u poboljšanju ekonomskih uslova na zapadnom Balkanu, čime daje direktnu podršku pridruženju Evropskoj uniji.

- Naše angažovanje po ovom pitanju nije novo, niti je vezano za partijsku izbornu kampanju (u SAD). Verujemo u značaj regionalne stabilnosti i prosperiteta. Taj prioritet se neće promeniti ni posle novembarskih izbora - rekao je Godfri upitan da li se SAD na neki način takmiče sa EU po angažovanosti u pronalaženju kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine i da li je ta angažovanost zapravo u službi Trampove izborne kampanje.

Izrazio je zadovoljstvo što je Američka Međunarodna razvojna finansijska korporacija (DFC) otvorila kancelariju u Beogradu.

Naveo je da je DFC odmah počeo da sastavlja spisak prioriteta i projekata za svoju prvu kancelariju u Evropi i da to pokazuje da SAD veruju u ekonomski potencijal ovog regiona.