Donald Tramp
EPA/Shawn Thew
Donald Tramp

EPA/Shawn Thew

Donald Tramp, Foto: EPA/Shawn Thew

Ričard Grenel će ostati specijalni izaslanik za Beograd i Prištinu, uporedo sa obavljanjem funkcije v.d. direktora američkih obaveštajnih službi. To je potvrđeno za "Otvoreni studio" Glasa Amerike, objavljeno je na Tviteru, a informaciju je potvrdio i Grenelov portparol.

- Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe - rekao je portparol Grenela Dik Kastin.

Donald Tramp, Kosovo

Alo

Donald Tramp, Kosovo, Foto: Alo

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Gernela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD. Predsednik Tramp ima potpuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način, navedeno je na sajtu Bele kuće.

 Ričard Grenel

printscreen/youtube

Ričard Grenel , Foto: printscreen/youtube

U upravo objavljenom saopštenju navedeno je da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijanog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova i kao portparol SAD u UN.

- Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigrunost zemlje - navodi se na sajtu Bele kuće.

 

Komentari (2)

Djordje

21.02.2020 11:09

“Tramp doneo odluku o Kosovu”! Hahahaha jel to nesto sto nismo znali? Vec tri dana mediji pricaju o tome da ce Grenel ostati medijator ! A sad vi stampate tekst kao senzaciju i “ odluka” je istoriska!? Hahahaha napisite nesto sto nismo znali!?

Leka

21.02.2020 11:47

E jest' vam vest da ga je..m, govor'te usta da niste pusta.