Pol Mari Kuto
screenshoot/Youtube
Pol Mari Kuto

screenshoot/Youtube

Pol Mari Kuto, Foto: screenshoot/Youtube

To, u čitanom katoličkom mesečniku "La Nef", ističe poznati francuski pisac, esejista i političar Pol Mari Kuto.

Nekadašnji evropski poslanik ističe da se Nemačka na ovaj način sveti neustrašivoj naciji koja je po cenu milion žrtava dala ogroman doprinos pobedi saveznika u Prvom svetskom ratu i jedinoj zemlji koja je, sopstvenim oružjem, pružala otpor nacističkoj dominaciji, odvlačeći više divizija vermahta s ruskog fronta.

PROČITAJ JOŠ:

- Uz to, Srbija je bila u srcu jugoslovenske federacije koja je štitila Sloveniju i Hrvatsku od nemačkog uticaja u južnoj Evropi. Sad je to pitanje rešeno raspadom Jugoslavije posle čega su ove dve zemlje postale strateški sateliti Nemačke – piše Kuto.

Francuski esejista naglašava da SAD istovremeno ne prestaju da smanjuju i okrivljuju pravoslavnu snagu, u korist muslimanskih zajednica, prvo u Bosni, a zatim i na Kosovu, kolevci Srbije koju su, kako kaže, vremenom okupirali Albanci i proglasili "nezavisnost" zahvaljujući Vašingtonu "da bi tamo postavio svoje vojne baze, ciljajući pre svega Rusiju".

Kosovo

Alo!

Kosovo, Foto: Alo!

Kuto ističe da je Francuska žalosno napustila svog starog saveznika Srbiju, podsećajući na sramnu epizodu obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu kod Trijumfalne kapije u Parizu.

- Za divljenje je što predsednik Vučić od toga nije napravio skandal – ističe Kuto.

Autor teksta takođe naglašava da EU veoma usporava prijem zemalja Zapadnog Balkana, kao i da je u Bosni, Albaniji i na Kosovu sve više dominantan uticaj muslimanskih sila i finansija.

Dačić u momentu stao, uzdahnuo i presekao: Pa zato što smo budale! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 02.10.2019. 14:57 - 02.10.2019. 15:31 U studiju nisu mogli da veruju šta čuju Ivica Dačić, Foto: printskrin/RTS * Ivica Dačić zasmejao je zaposlene u studiju RTS-a * Izjavio je da smo budale * Ali je za to imao i dobar razlog Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zasmejao je zaposlene u studiju RTS-a kada je konstataciju jednog kongresmena da jedino srpska dijaspora ne traži ništa od njega - prokomentarisao sa - "pa zato što smo budale".

- Treba prestati tražiti od Srbije da prizna nezavisnost Kosova, s čime ona nikada neće moći da se složi, i otvoriti joj vrata "Evrope" u kojoj je ona, i biće sve više, strateška sila zbog svog geografskog položaja – naglašava Kuto kroz priču o ulozi francuskog profesora Aleksija Truda u širenju istine o Srbiji.

Francuski esejista naglašava da Trud, koji radi kao predavač na univerzitetu u Versaju, zbog toga ne može da napreduje u karijeri, jer se ne uklapa u "politički korektan" koncept, pošto pokušava da otkrije istinu o dešavanjima na Kosovu i zato što je pokrenuo peticiju da Francuska preispita svoju odluku o njegovom priznanju.

BONUS VIDEO: