"NE SEĆAM SE, NE ZNAM KO JE" Brovina IZGUBILA PAMĆENJE, posle provokacija u parlamentu završila na ispitivanju, ali sada ima DRUGU PRIČU!

Fljora Brovina, poslanica vladajuće DPK, Kadrija Veseljija, izjavila je danas pred specijalnim tužiocem da sporne fotografije, koje je obelodanila u parlamentu u četvrtak, dobila 2003. od nekih aktivista iz Ðakovice, čijih imena se ne seća, da joj nije poznat identitet "žrtve" i da je nikada nije kontaktirala.

Fjora Brovina
Fjora Brovina, Foto: screenshoot/Youtube

To je danas izjavila tužilac kosovskog Specijalnog tužilaštva, Drita Hajdari, koja je ranije danas saslušala Brovinu o okolnostima pod kojima je došla do tih fotografija.

Hajdari je za tv Kljan Kosova rekla da je Brovina tokom saslušanja izjavila da je verovala da su fotografije autentične i da ih je zato pokazala u parlamentu.

Brovina je sinoć, tokom rasprave u parlamentu o rezoluciji kojom se osuđuje Srbija za navodni genocid počinjen tokom poslednjih sukoba na KiM, pokazala dve fotografije za koje je tvrdila da predstavljaju dokaz da su pripadnici srpskih snaga silovali jednu Albanku na očigled njene porodice.

Fjora Brovina
Fjora Brovina, Foto: printskrin

Tvrdila je i da joj je poznat identitet te Albanke koja, kako je rekla, poznaje svoje silovatelje i spremna je da to posvedoči i na sudu.

Hajdari dalje kaže da je Brovina izrazila zabrinutost zbog informacija koje ukazuju da ove fotografije potiču iz rata u Iraku, te da je dodala da ona o tome nema saznanja.

"Ovo saslušanje Fljore Brovine je prvi korak u istražnom postupku o ovom slučaju i do njegovog okončanja moraćemo još mnogo toga da uradimo", rekla je Hajdari i dodala da će javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena.

Hajdari kaže da je Brovina na saslušanju izjavila da se ne seća imena osobe koja joj je doturila sporne fotografije i omogućila da ih obelodani.

Najavila je da će u narednim danima Specijalno tužilaštvo takođe saslušati osobu od koje je, kako tvrdi Brovina, dobila fotografije.

Brovina je, prema rečima tužiteljke, rekla da nije u kontaktu sa "žrtvom" i da kod sebe tokom saslušanja nije imala fotografije, ali da je obećala da će ih tužilaštvu predati u ponedeljak.

"Rekla je (Brovina) da nikada nije srela žrtvu, a kada sam je upitala da joj je poznat njen identitet, rekla je da nije", ispričala je Hajdri.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi