Denis Kif
screenshoot/B92
Denis Kif

screenshoot/B92

Denis Kif, Foto: screenshoot/B92

"Treba da razgovaramo o teškim pitanjima, ali to možemo jer delimo zajedničke vrednosti", kazao je Kif u emisiji Pravi ugao Radio-televizije Vojvodine.

Bedžet Pacoli

EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Ocenio je da britanski predlog rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN pre tri godine nije bio usmeren protiv Srbije i naveo da su za pomirenje u regionu potrebni "iskrenost i otvorena diskusija, a ne relativizacija".

Upitan da prokomentariše medijske navode da iza pojedinih akcija kosovske specijalne policije na severu Kosova stoje britanski savetnici, Kif je kazao da "ne govori o teorijama zavere" i ocenio da su to "gluposti".

PROČITAJ JOŠ:

"Naša politika oko Kosova je da podržavamo povratak dijalogu uz posredovanje EU. Mi smo prijatelji Balkana, Kosovo je za nas država, ali kažemo da treba da razgovarate i da rešenje bude postignuto kroz dijalog", rekao je Kif.

Naveo je da je ulazak Srbije u EU u interesu i Beograda i Londona, jer Velika Britanija želi "stabilan, prosperitetan i bezbedan" Zapadni Balkan.

Povodom izlaska Velike Britanije iz EU (Bregzit), Kif je rekao da nije tačno da ta zemlja "odlazi iz Evrope", da je članica NATO i da će "ostati partner svih zemalja EU i Balkana".