Ramuš Haradinaj
AP Photo/Visar Kryeziu
Ramuš Haradinaj

Alo/B. A.

Ramuš Haradinaj, Foto: Alo/B. A.

Pročitajte još:

 

Kako prenosi prištinska "Gazeta ekspres", Haradinaj je na svom Fejsbuku objavio da je generalnom direktoru za politička pitanja britanskog Ministarstva spoljnih poslova rekao da je Priština zainteresovana za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom, koji bi se zasnivao na "uzajamnom priznavanju postojećih granica", ali i slobodnoj trgovini.

- Zahvalni smo za kontinuiranu podršku Velike Britanije Kosovu i nepokolebljivom stavu o održavanju i zaštiti svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

 

Međutim, za razliku od Haradinaja, nešto drugačiji razgovor sa Murom danas su imali predstavnici prištinskog tima za dijalog. Kopredsedavajući tog tima Fatmir Ljimaj je nakon razgovara rekao da su teme bile dijalog i ukidanje nametnutih taksi.

Preporučujemo i ovo:

 

Kako je prenela RTK 2, Ljimaj je potvrdio i da je i Mur, kao i svi njegovi prethodnici iz SAD i Nemačke, tražio da takse budu suspendovane. Rekao je da su u razgovoru članovi tima Mura pokušali da ubede da uslovjavanje dijaloga sa ukidanjm taksi nije dobro.

 

Sa Murom su, dodao je, razgovarali i o platformi koja je nedavno usvojena u kosovskom parlamentu, i da su za nju, kako je rekao, dobili punu podršku.