Miloš Biković
Alo!/ Rajko Ristić
Miloš Biković

Alo!/ Rajko Ristić

Miloš Biković, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Film "Balkanska međa" je akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini. Kako mu je ruski predsednik krajem prošlg novembra uručio Medalju Puškina, Biković je, između ostalog, govorio i o tom susretu.

PROČITAJ JOŠ:

- Rekao sam Putinu da nas u toku 2019. čeka veliki film u srpsko-ruskoj koprodukciji, na šta mi je odgovorio da je on, takođe, u tome učestvovao. "Znam", odgovorio sam. Čudno me je pogledao. Posle sam tek shvatio da je imao na umu samu akciju na aerodromu Slatina, a ja sam mislio da se njegove reči odnose na to da je podržao film - ispričao je Biković u intervjuu za Nedeljnik.

Vladimir Putin

Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Podsećamo, pomenuti film stiže u bioskope na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije. Premijera je zakazana za 19. mart, a u redovnoj bioskopskoj distribuciji film će se naći od 21. marta.

PREPORUČUJEMO:

Aerodrom "Slatina" zauzeli su usred rata na Kosovu ruski specijalci koji su izveli neverovatan marš sa terotirije BiH, kako bi stigli pre NATO trupa.

Vladimir Putin

Tanjug/Pavel Golovkin

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/Pavel Golovkin

Kada su vojnici NATO došli do aerodroma zateklo ih je iznenađenje, jer je ceo bio pod kontrolom Rusa, koji su sa oružjem u rukama čekali.

Posle dugih pregovora sprečen je direktan sukob Zapada sa Rusijom, a nekoliko godina kasnije i poslednji ruski vojnik je napustio Kosovo.