Džo Bajden
Tanjug/AP
Džo Bajden

Tanjug/AP

Džo Bajden, Foto: Tanjug/AP

- U diplomatiji, mi se susrećemo sa različitim ljudima i izgovaramo razne prigodne stvari. Pogledi i izjave se uvek mogu promeniti kada se dobiju nove informacije - kaže Braun za Tanjug, na pitanje kako vidi svojevremenu Bajdenovu izjavu da je Tači "kosovski Džordž Vašington".

Kada je reč o izjavi Hašima Tačija i zvaničnika takozvane OVK ispred Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva Kosova da je upravo ova oružana formacija stvorila državu Kosovo zajedno sa SAD, NATO i EU, Braun kaže da su zločini koji se Tačiju i ostalima stavljaju na teret "počinjeni bez znanja i bez ikakve podrške američke vlade".

- Ratni zločini i zločini protiv čovečnosti su nedopustivi, bez obzira na političku motivaciju počinilaca - naglasio je Braun.

On ukazuje da su Specijalizovana veća i Specijalizovano tužilaštvo Kosova formirani za vreme Obamine administracije, kada je Džo Bajden bio potpredsednik, uz snažnu političku i finansijsku podršku američke vlade.

- Američka vlada, u svim skorašnjim administracijama, aktivno je podržavala istrage, procesuiranje i kažnjavanje ratnih zločina, bez obzira ko ih je i gde počinio - istakao je Braun u pisanom intervjuu Tanjugu.