Nebojša Stefanović, emisija Panorama
Printskrin
Nebojša Stefanović, emisija Panorama

Printskrin

Nebojša Stefanović, emisija Panorama , Foto: Printskrin

- Nema sumnje da su ovo najteži razgovori u vezi sa Kosvom i Metohijom i da predsednik Vučić ima užasno težak zadatak da se izbori za naše interese. Pogotovo imajući u vidu kako su se ponašale prethodne vlasti, koje su nas i dovele u nemoguću poziciju. Potpuna podrška predsedniku da se bori za našu zemlju i siguran sam u to da je svaka njegova odluka motivisana samo onim što je najbolje za Srbiju i naš narod - poručuje ministar.

Da li će Srbija priznati Kosovo?

 

Podsetimo, na današnjoj sednici Vlada Republike Srbije donela je Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike Srbije koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

1. Polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Republike Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, Vlada podržava aktivnosti Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, SAD, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.

2. Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora pre svega očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

3. Ovu deklaraciju objaviti u „Službenom glasniku Republike Srbijeˮ.