"Priština bi da natera Srbe da misle kao oni, u suprotnom idu u zatvor"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zakon o vrednostima rata OVK, koji je pripremila Priština, protiv Srba.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

„Naravno da su to napravili zbog Srba jer svi Albanci obožavaju tzv OVK. Oni time hoće da uvedu verbalni delikt, da nateraju sve Srbe da misle kao oni, a ako pomisle nešto drugačije da onda idu u zatvor“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je postala „moda u regionu“ da ne smete da kažete ništa ako drugačije mislite.

„Tačno su napravili modele istine i ako izađete iz tog modela istine biće prvo sveopšta medijska hajka, a sada vidim žele i da hapse svakoga“, rekao je Vučić upitan da prokomentariše najavu donošenja zakona o vrednostima rata OVK.

Istakao je ipak da će to još snažnije homogenizovati srpski narod na Kosovu i Metohiji, i da će teško uspeti da promene mišljenje našim ljudima.

Upitan za odlazak potpredsednik Vlade Hrvatske i predstavnik srpske nacionalne manjine, Boris Milošević na obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“ u Kninu, Vučić je rekao da nije oduševljen i da ne može da podrži, prisustvo Srba na takvoj proslavi.

„Ja sam rekao Miloradu Pupovcu da ne mogu da podržim prisustvo Srba na proslavi „Oluje“ u Kninu, ali da ni jednu težu reč nećete čuti od mene, jer sam uveo pravilo da bez obzira na naše razlike ne dođe do teških srpsko srpskih reči“, rekao je Vučić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi