Baškim Ramosaj
Printscreen
Baškim Ramosaj

Printscreen

Baškim Ramosaj, Foto: Printscreen

Predsednik opštine Dečani Baškim Ramosaj pozvao je kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ponudi rešenje umesto obustave radova na magistralnom putu Dečani-Plav, koji lokalne vlasti mimo zakona grade u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.

"Kada se radovi obustave, dobro je da se ponude i ispravna rešenja, gospodine premijeru. Žao mi je što trenutno nosite probleme nastale 20 godina", napisao je Ramosaj na Fejsbuk nalogu, dodajući da danas šalje samo upozorenje: "Dosta je, dosta"!

Ramosaj kaže da je spreman da nađe rešenje tako što će da napravi put.

Nakon što je u petak objavio privremenu obustavu radova, u današnjem oglašavanju na društvenim mrežama, Ramosaj je objavio i fotografije sa obilaska gradilišta u zaštićenoj zoni manastira visoki Dečani.

Opštinske vlasti poslednjih dana intenzivirale su gradnju magistralnog puta kroz zaštićenu zonu pravoslavnog manastira Visoki Dečani, u kojoj su takvi infrastruktirni radovi strogo zabranjeni.

Da li Srbija treba da prizna Kosovo?

 

Kosovski premijer Avdulah Hoti zatražio je juče obustavu radova na putu Dečani-Plav, rekavši da "podržava preispitivanje svih zakonskih i praktičnih mogućnosti na terenu za dovršetak puta koji povezuje Kosovo sa Crnom Gorom".

Pre Hotija zabranu radova zatražili su monasi Visokih Dečana, Eparhija raško- prizrenska i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.