PROTEST SRBA NA KOSOVU! Albanci se igraju sa osiguračima, pre 10 dana nastao je kurcšlus!

U Gračanici je danas oko 20-ak meštana protestvovalo zbog problema sa električnom energijom, koji imaju od 8. januara, i poručilo da će preduzeti radikalnije poteze ukoliko se taj problem ne reši.

Kosovo, KFOR
Kosovo, KFOR, Foto: EPA

Protest je organizovan zbog nerešavanja problema sa snabdevanjem strujom, nastalog jer su višesatni prekidi elektro napajanja ili puštanje u rad samo jedne faze doveli do kolapsa u funkcionisanju domaćinstava u centru Gračanice, piše radio KiM.

Da li Albanci namerno isključuju struju Srbima?

Ukupan broj glasova: 135

  • Da: 84% (114)
  • Ne: 16% (21)

Kvar su meštani svakodnevno prijavljivali kosovskoj kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom enerijom (KEDS), međutim, kako napominju, ekipe su na teren izašle nekoliko puta, zamenili osigurač koji ubrzo zatim pregori, i situacija se kako napominju, vraća na staro.

"Ovo je 12. dan bez struje, u ovakvim uslovima je nemoguće živeti. Ovo nije bilo ni u 19. veku. Smatramo da će ovaj apel, doći do nadležnih u KEDS-u i da će angažovati dodatno osoblje da kvar saniraju u najkraćem roku", rekao je jedan od učesnika protesta.

Problem sa strujom meštana pokušala je da reši i Opština Gračanica, međutim, kako je ranije za kazao direktor javnih službi u ovoj lokalnoj samoupravi Vladica Trajković iz KEDS-a i dalje nema povratnih informacija kada će kvar biti otklonjen.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi