Avdulah Hoti
Tanjug/AP
Avdulah Hoti

Tanjug/AP

Avdulah Hoti, Foto: Tanjug/AP

Premijer tzv Kosova Avdulah Hoti rekao je na pres konferenciji da neće biti Zajednice srpskih opština sa ekskluzivnim pravima.

Hoti se danas sastao sa Miroslavom Lajčakom, koji je došao u Prištinu da otkoči formiranje ZSO koji Albanci odbijaju da implementiraju još od 2013. godine.

Kako javlja agencija Tanjug, Miroslav Lajčak se nije obratio novinarima na konferenciji, iako je bilo najavljeno.

Da li će Albanci implementirati ZSO?

 

Prema rečima Hotija, ZSO će biti prema odluci Ustavnog suda Kosova.

- ZSO je završena tema od 2015. godine. O tome neće niko razgovarati. Neće biti Zajednice sa ekskluzicnim ovlašćenjima. O tome nisam promenio mišljenje - rekao je Hoti.

Miroslav Lajčak

Tanjug/AP

Miroslav Lajčak, Foto: Tanjug/AP

Kako je rekao, vlada u Prištini ne trpi zbog toga pritiske od bilo koga.

- Ne pristajemo ni na šta dok se ne složimo oko svega. Ništa se neće implementirati do konačnog sporazuma koji će podrazumevati uzajamno priznanje - rekao je Hoti.

Komentari (3)

draxa

13.10.2020 20:21

Ako hoce neki vid nezavisnosti onda ce uraditi kako im kazemo ako hoce da se inate ostace i bez goluba na grani

Bhm

13.10.2020 23:04

@draxa - Ne postoji neki vid mezavisnosti,mogu fa se vrate na autonomnu pokrajnu i to da bude vrhunac,da pohapse ratne zlocince,teroriste i kriminalce,rasformiraju teroristicke organizacije i proteraju mudzahedine i teroriste koji su pobegli iz Sirije,Iraka i Avganistana na Kosmetu.Sve to moraju sami da rese pre povratka srpaje vojske na granice ka Albaniji,Makefoniji i Crnoj Hori i pre nego se srpska polivija vrati dole da ne isadne posle represija...

Delija iz Valjeva

13.10.2020 21:26

To hoti Srbine,sve radiš u interesu Srbije.Gotovi ste,pucate po šavovima,samo Tramp da pobedi na izborima i da završi ono što je započeo,a to je povlačenje priznanja tzv kosova!!!!!