OVA EVROPSKA ZEMLJA UVELA OBAVEZNU VAKCINACIJU Svi će morati da se imunizuju protiv korone
EPA/ATTILA BALAZS

Glasovima 80 odsto poslanika pokrajinski dom usvojio je zakon, koji će u Austriji uvesti obaveznu vakcinaciju protiv korona virusa.

NEIDENTIFIKOVANI MUŠKARAC SE BACIO NA AUTO Kamere snimile ovaj šokantni događaj (VIDEO)

Zanimljivo je da su dva poslanika Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), David Eger iz Salcburga i Horst Šahner iz Štajerske, glasala protiv partijske linije, zajedno sa svih deset poslanika Slobodarske stranke (FPO) protiv zakona.

Sednica je bila puna žustrih optužbi, među kojima i ona koju je iznela FPO da Austrijom vladaju „vakcinalni fašisti“.

Iako je zakon uklonio još jednu važnu prepreku na putu do stupanja na snagu, on sadrži brojne nejasnoće.

PROFESOR KOVIĆ O SRPSKIM NEPRIJATELJIMA Sama činjenica da postojimo je njihov problem

Zakon, naime, predviđa da kontrole i kažnjavanje nevakcinisanih krenu od sredine marta, kao i da se kažnjava novčano do 600 evra.

Kontrole će vršiti policija tokom svih svojih uobičajenih kontrola, pa tako i saobraćajnih.

Međutim, ostao je otvoren status građana koji su se vakcinisali u inostranstvu vakcinama koje nije odobrila Evropska agencija za lekove (EMA).
Ne radi se samo o pripadnicima srpske dijaspore, koji su imali priliku da se vakcinišu u domovini kineskom i ruskom vakcinom, već i o više desetina negovatelja iz istočne Evrope koji rade u Austriji.

"KLEO SAM ĆERKU DA UMRE NA POROĐAJU, UBIO BIH JE" Voditeljka, gosti i cela Srbija u šoku nakon BOLESNE izjave gledaoca u ŽIVOJ EMISIJI (VIDEO)

Prema novom nacrtu uredbe kojom zakon stupa na snagu mogle bi biti priznate vakcine dobijene u inostranstvu, pa i one koje nisu odobrene u EU, poput ruskog Sputnjika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading