KORONA NE ODUSTAJE Pooštravanje mera zbog širenja virusa
Alo/ Dejan Briza

Do sada je testirano ukupno 4.540.946 ljudi. Preminulo je od početka epidemije 7.078 osoba.

Na bolničkom lečenju je 299 pacijenata, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.

U Tokiju najveći broj novozaraženih u skoro šest meseci

Tokijska gradska vlada registrovala je danas 1.410 novih slučajeva kovid-19, što je najveći jednodnevni skok novozaraženih u skoro šest meseci i najveći broj četvrti dan zaredom.

Rekordni broj novozaraženih dešava se u trenutku kada se prestonica Japana priprema za otvaranje Olimpijskih igara sledeće nedelje, preneo je Kjodo.

Broj novozaraženih u Tokiju, u kome je po četvrti put uvedeno vanredno stanje, je najveći od 21. januara, kada je regtistrovano 1.485 zaraženih od korona virusa.

99 novih slučajeva

Epidemiološka slika na tzv. Kosovu trenutno je zadovoljavajuća, a u prilog tome govori i činjenica da je broj aktivnih slučajeva obolelih od koronavirusa pao ispod 100, a da u prethodnom danu nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj.

Prema poslednjem izveštaju Nacionalnog instituta za javno zdravlje, na tzv. Kosovu je trenutno 99 aktivnih slučajeva, dok je u poslednja 24 sata izlečeno 17 pacijenata.

Efikasnost kubanske vakcine Abdala 100 odsto

Vakcina protiv koronavirusa Abdala Kubanskog centra za genetsko inženjerstvo i biotehnologiju (CIGB) pokazala se 100 odsto efikasnom u trećoj fazi ispitivanja, saopštio je taj centar.

Navedeno je da se vakcina pokazala kao efikasna 100 odsto u sprečavanju teških oblika bolesti i smrtnog ishoda, a 92,28 odsto u prevenciji simptoma bolesti, prenosi RIA Novosti.

U testiranju je učestvovalo više od milion ljudi.

Pooštravanje mera zbog širenja virusa

Zbog porasta broja novozaraženih u poslednje tri nedelje vlasti u Sidneju izdale su danas naredbu o zatvaranju gradilišta, naredile zabranu rada u maloprodaji i najavile kazne za poslodavce koji zahtevaju da zaposleni dolaze u kancelarije.

Vlasti države Novi Južni Vels, čiji je glavni grad Sidnej, zabranile su stotinama hiljada ljudi u zapadnom predgrađu grada u kojem je najgora epidemiološka situacija, da napuštaju svoje domove, jer je u poslednja 24 sata potvrđeno 11 novih slučajeva kovida 19, prenosi Rojters.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading