Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realno sprovodive
YT/TVKopernikus

 

"Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da to nije relano i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti", rekao je Tiodorović za TV Prvu.


Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, i dodao kako treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.

"Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odjek u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji", rekao je Tiodorović.

On je naglasio da je od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte do 30 časova procenat vakcinisan među maldima u Srbiji povećan na 35 procenata.

"Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi", ocenio je Tiodorović.

On je rekao da Krizni štab još nije doneo nikakvu odluku o javnom dočeku Nove godine.

"Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi iako nisu bili svi vakcinisani bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispored Skupštine?" upitao je Tiodorović kometarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o javnom dočeku Nove godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading