Koliko maloletnika je vakcinisano i za koju vakcinu su se opredelili
Foto: Shutterstock

 

Nakon što je koordinaciono telo za imunizaciju preporučilo primanje treće doze vakcine za osobe koje imaju hronična oboljenja, transplantirani organ i obolelima od maligniteta, što ide pod ruku sa predviđanjem o rastu broja zaraženih na jesen, zbog čega se u pitanje dovodi i regularan početak školske godine, u javnosti je sve glasniji poziv na imunizaciju mlađe populacije.

Tako se u proteklim danima čulo da treba obaviti vakcinaciju dece starije od 12 godina.

Tim povodom istražili smo koliko je maloletnih u Srbiji već primilo vakcinu protiv korona virusa. Kako saznajemo iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", broj jednom vakcinisanih kreće se oko 3.500 maloletnika, dok je potpuno imunizovanih oko 1.000 manje.

- Zaključno sa 28. julom 2021. godine prvu dozu vakcine primilo 3.550 osoba mlađih od 18 godina, a od navedenog broja njih 2.438 je primilo i drugu dozu vakcine - stoji u odgovoru "Batuta".

Kako su dodali, svi maloletni isključivo su vakcinisani Fajzerovom vakcinom, a iako se starosna granica za vakcinisanje maloletnih postepeno spuštala, nemaju odvojene podatke o broju imunizovanih maloletnika uzrasta 12 - 16 godina, ni starijih od 16.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading