OBRAĆANJE KRIZNOG ŠTABA  Kisić: Sportsko dešavanje sa gledaocima je bilo mimo svih preporuka i nije bilo dozvole, to je bilo neodgovorno!
Printscreen

 

Prema rečima ministarke Darije Kisić Tepavčević, članice Kriznog štaba, dogovorene su sledeće mere, odlučeno je da će ugostiteljskim objektima biti produženo radno vreme do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom, a kiosci će moći da rade 24 sata. Odluka o novom radnom vremenu ugostiteljskih objekata  važiće od sutra.

A na pitanje zbog čega policija nije reagovala na očigledno kršenje mera, ministarka je rekla da nemamo policajca za svakog od nas.

- Moramo da shvatimo da te osobe koje su odlazile tamo, čine nažao sebi, jer dolaze u rizik da se zaraze. Moramo da budemo sami sebi kontrola, ne sme sankcija da bude razlog da se ponašamo odgovorno. Više puta smo rekli da je ključna reč kolektiv, kolektivna borba, odgovornost, imunitet...

Prema rečima Kisić Tepavčević, sportsko dešavanje sa gledaocima je bilo mimo svih preporuka i nije bilo dozvole, to je bilo neodgovorno i nedopustivo.

- Kraj jeseni jeste početak respiratornih inefekcija, pa očekujemo da se sve respiratone infekcije budu jače. Ali sada smo mnogo jači - rekla je ministarka govoreći o mogućem novom talasu na jesen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading