ALBANCI SE DODVORAVAJU SAD Smislili novi način, spremni na sve da ostvare svoje ciljeve! Nakon Klintona i Olbrajtove, na red došao i Bajden
Foto: EPA

 

Albanci su izabrali prilično neobičan način da se dodvoravaju Amerikancima - podizanjem spomenika i statua.

Posle bivšeg predsednika Bila Klintona, sada će spomenik - tačnije statuu - dobiti i aktuelni šef SAD Džo Bajden. Spomenik, inače, već ima i bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt.

ALBANCI SE DODVORAVAJU SAD Smislili novi način, spremni na sve da ostvare svoje ciljeve! Nakon Klintona i Olbrajtove, na red došao i Bajden

EPA/ Samuel Corum

 

 

Bajdenova statua nalaziće se u Uroševcu. Zanimljivo je da njegov pokojni sin Bo Bajden već ima svoj spomenik na putu Gnjilane - Uroševac.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun nema dileme da je u pitanju očito ulagivanje Prištine Americi.

- To je uobičajena politika Albanaca, dodvoravanje vodećoj svetskoj sili ne bi li pokušali da naprave bliže odnose sa istaknutim pojedincima. Time žele da pokažu da su oni najpouzdaniji saveznik na Balkanu i da očekuju da SAD nastavi da ih maksimalno jednostrano podržava, pre svega u smislu odnosa Beograda i Prištine i daljeg dijaloga. To je i najjeftiniji način da se takvi ciljevi postignu. Uostalom, oni i duguju zahvalnost američkim liderima, pogotovo onima koji su i stvorili tu lažnu državu Kosovo - ocenjuje Drecun.

ALBANCI SE DODVORAVAJU SAD Smislili novi način, spremni na sve da ostvare svoje ciljeve! Nakon Klintona i Olbrajtove, na red došao i Bajden

Foto: EPA

 

 

Inače, u skoro svakom gradu na Kosmetu od 1999. više ulica nosi naziv nekog živog ili pokojnog američkog političara. Pored Bila Klintona, čije ime nosi bulevar u Prištini, svoje ulice imaju i Hilari Klinton, Vesli Klark, Toni Bler, Džordž Buš... Čak se i jedan hotel nedaleko od Prištine zove "Avijano", dok je po Vesli Klarku, koji je rukovodio akcijom bombardovanja SRJ 1999, nazvana i jedna auto-škola.

Na stolu pitanje nestalih i ZSO Sutra nastavak dijaloga

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača biće održana sutra u Briselu, potvrdio je Tanjugu portparol EU Peter Stano. Delegaciju Beograda predvodiće direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a Prištinu, prvi put kao šef pregovaračkog tima, potpredsednik vlade privremenih kosovskih institucija Besnik Bisljimi. Domaćin sastanka tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine biće specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak. Srpska strana najavila je da će na stolu biti pitanja nestalih, energetike i ZSO, koju Priština nije implementirala već 3.000 dana od popisivanja dogovora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Milijana

06.07.2021 10:28

Ko se zadnji smeje ,najsladje se smeje.Nemoj da ih proteramo preko Prokletija,I da im uzmemo Srpski Skadar.ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU.

Majda

06.07.2021 19:46

Kosovo je Srbija,i u Srbiji vi ne mozete da nikome dizete spomenik.Porusicemo vam jednog dana i spomenik klintonu,vokeru,olbrajtovoj,bajdenovom sinu....Ne cackajte mecku pod precku.