Eskobar o povlačenju američke vojske sa Kosova
EPA


Eskobar je na taj način u intervjuu za prištinski „Reporteri“ prokomentarisao povremene spekulacije o mogućnosti povlačenja američkih trupa sa Kosova, prenosi Kosovo onlajn.


„Sjedinjene Američke Države ostaju privržene suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova i trenutno nema planova za povlačenje trupa iz KFOR“, odgovorio je Gabriel Eskobar, navodeći da „sveobuhvatni sporazum o normalizaciji koji je fokusiran na međusobno priznanje i eventualno članstvo u EU vidi kao najefikasnije dugoročne alate za osiguranje regionalne bezbednosti i prosperitet“.

 

Eskobar o povlačenju američke vojske sa Kosova

Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

 

 

Reporteri ponavlja da je što se tiče konačnog sporazuma, specijalni izaslanik predsednika Bajdena ponovio stav Sjedinjenih Američkih Država da sporazum sa Srbijom treba da se „fokusira na međusobno priznanje“.


„Cilj SAD je sveobuhvatan sporazum koji normalizuje odnose Srbije i Kosova, fokusiran na međusobno priznanje“, rekao je Eskobar.


Eskobar je u intervjuu naveo dalje da će zajedno sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom boraviti u Prištini, Beogradu i Briselu od 31. januara do 4. februara.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zora

28.01.2022 14:36

Izmisljena drzava ce prestati da postoji kada se Ameri, Kina i Rusija dogovore o podeli sveta. Ameri ce se povuci sa Kosova, polovina stanovnista ce pobeci ili u Albaniju ili ce slediti Amere a Srbija ce se vratiti na svoje Kosovo. Zivi bili pa videli.