KURTI U ŠINJELU ZLOČINAČKE OVK Drecun: Jašari na celu KBS jer Aljbinu treba poslušan čovek
Printscreen

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je, nakon postavljanja Baškima Jašarija za novog komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), jasno da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "ne može da izađe iz šinjela zločinačke organizacije OVK".

"Treba znati da on pripada organizovanom kriminalnom klanu. Njegov stric jeste Adem Jašari koji je likvidiran u sukobima sa našim snagama bezbednosti, ali posebno je interesantno da je Baškim Jašari bio jedan od komandanata zona u takozvanom kosovskom zaštitnom korpusu (KZK) od 2003. godine i da je upravo tada osumnjičen za neke kriminalne aktivnosti", rekao je Drecun za RTS.

KURTI U ŠINJELU ZLOČINAČKE OVK Drecun: Jašari na celu KBS jer Aljbinu treba poslušan čovek

FOTO: EPA Valdrin Xhemaj

 

Ono što se zna o Jašariju isključivo je negativno, kaže Drecun i ukazuje da privremene institucije u Prištini pokušavaju da stvore sliku o KBS-u kao o nekakvoj multietničkoj formaciji, a da u isto vreme dovode na čelo čoveka koji je spreman sve da učini protiv interesa srpskog naroda.

"KBS je nastavak delovanja terorističke Oslobodilačke vojske Kosova, pod drugim imenom. Nakon dolaska međunarodnih snaga, obaveza je bila po Rezoluciji 1244 da se demobiliše OVK. Umesto toga, oni su 5.000 pripadnika samo presvukli u uniforme kosovskog zaštitnog korpusa (KZK) koji je bio organizovan na identičan način kao OVK, u istim zonama odgovornosti. Naslednik KZK je zapravo KBS", rekao je Drecun.

Naglasio je da je nakon postavljanja Jašarija jasno da Kurtiju treba poslušan čovek da sprovodi aktivnosti koje planira u narednom periodu, posebno na severu Kosova i Metohije.

"Oni intenzivno rade na naoružavanju KBS-a koji pretvaraju po 10-godišnjem planu u nekakvu vojsku Kosova. Imaju veoma aktivne operativne planove za delovanje i upad te formacije na sever Kosova. Njihov jedini cilj je da pokušaju nasilno da ovladaju severom Kosova", smatra Drecun.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading