Šta je Milanović rekao hrvatskim vojnicima pred odlazak na Kosovo?
Foto: EPA/Christian Bruna


Hrvatski predsednik Zoran Milanović ispratio je danas kontigent Oružanih snaga, koji će se priključiti misiji Kfora na Kosovu i Metohiji i poručio da, kako je naveo, idu na posao u državu koju je Hrvatska priznala i koja nam je bliska, ali koju nisu priznali svi.

"Delikatno je, ali verujem ne i opasno. Jedni će vas tamo dočekati kao najbolje prijatelje, drugi baš i ne", rekao je Milanović u kasarni u Našicama, prenela je Hina.

Hrvatski kontigent čini 130 vojnika, od toga šest žena

'"Uvek razmišljajte o tome, bez obzira na članstvo u NATO-u, na to da smo zapadna demokratija, članica Evropske unije, deo jednog saveza država koje dele puno zajedničkih vrednosti - da ste pre svega Hrvatska vojska. I da ta vojska uvek mora zadržati svoj integritet, posebnost i svest da pre svega služi domovini", rekao je.

"Nećemo dopustiti da u toj velikoj bačvi vode mi budemo jedna kap vina koja će izgubiti svoj identitet, svoje ja i svest o tome čemu služe - a služite odbrani hrvatske domovine", zaključio je Milanović.

Hrvatske Oružane snage u NATO misiji Kfora na Kosovu i Metohiji učestvuju od jula 2009.


Primarni zadaci pripadnika OSRH u NATO misiji Kfor su sprečavanje obnavljanja neprijateljstava, izgradnja sigurnosnog okružja, potpora međunarodnim humanitarnim naporima, osiguravanje sprovođenja sklopljenih sporazuma i podrška razvoju kosovskih snaga bezbednosti, preneo je Tanjug.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Milan

22.11.2021 20:52

Pa sta vojska ko vojska mirovna misija ...podrzaće napore srbije....cccv