ALBANCI BESNI NA SVOJE TVORCE Evropska unija je kriva za sve!
Foto: EPA

 

Arifi je u emisiji „60 minuta” na KTV rekao da EU ne pokazuje ozbiljnost u ovom procesu, jer je po njemu “EU izgubljena u vremenu i prostoru, ne želeći da prihvati realnost koja se dešava na Zapadnom Balkanu”.

"Problem je što je posrednik neozbiljan i to šteti dijalogu i dovodi u pitanje kraj dijaloga, a ovde je kosovska strana oštećena, jer je Kosovo još uvek krhka država. Većina akademika u zapadnom svetu alarmira da je situacija na terenu krhka i da se EU pretvara da se ništa ne dešava, i pokušava da smiri situaciju kao da nije toliko zabrinjavajuća. Upravo zbog toga što nemamo okvir dijaloga, i jedna i druga strana se bacaju na jednu i drugu stranu”, rekao je Arifi.

Prema njegovim rečima, svaka strana u ovom dijalogu izražava svoje želje tamo gde se uopšte ne uzimaju u obzir ustavi zemalja.

“Ovo još više komplikuje situaciju ako nismo ozbiljni u definisanju tema. U budućnosti, pitanje je komplikovano ako nemamo definiciju tema, mislim da dijalog može da ide i do 20 ili 30 godina i da nema pravi rezultat“, smatra Arifi.

On ističe da EU ima veliki nedostatak, ali je rekao da ni SAD nisu baš jasne po pitanju Kosova. Arifi je citirao bivšu američku državnu sekretarku Medlin Olbrajt koja je rekla da SAD ponekad priznaju Kosovo kao poludržavu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading