SRAMNA ODLUKA SPECIJALNOG SUDA Emerson: Nemoguće je da suđenje bivšim liderima OVK počne pre kraja 2022. godine
EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Emerson je ovakvu tvrdnju obrazložio time što je predložen veliki broj svedoka zbog čega je, kako kaže, odbrani potrebno godinu dana da sprovede sopstvenu istragu.

“Apsolutno je nemoguće da suđenje počne pre kraja 2022. godine, jer je reč o oko 300 svedoka. Jasno je da potrebna godina za istražni proces odbrane", rekao je Emerson.

Svedoci na spisku

On je ocenio i da se svedoci koji se nalaze na spisku i koji treba da daju svoj iskaz u Specijalnom sudu nemaju nikakve veze sa Hašimom Tačijem, Kadri Veseljijem, Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem. 

"Niko od ovih sa spiska nema nikakve veze sa optuženima, to je haotična močvara i pokušavaju da opravdaju činjenicu da su uhapsili ovo četvoro ljudi i da imaju dokaze protiv njih" , рекао је Emerson.

Britanski advokat je nazvao sramotnim oklevanje Tužilaštva da iznese svoj dosije.

„Sramota je to što je Tužilaštvo imalo godinu dana i da sada govore da ćemo do 17. decembra imati spreman pretpretresni spis“, poručio je Emerson koji je zbog prigovora na boravak optuženih u pritvoru ušao u raspravu sa sudijom, pa mu je zaprećeno da može da bude i udaljen iz sudnice.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading