DA U NEDELJU ODBRANIMO SVAKI PEDALJ NAŠEG Petković obišao raseljene u Kragujevcu
Alo

On ih je pozvao da izađu na lokalne izbore u nedelju 17. oktobra, glasaju za Srpsku listu i daju svoj doprinos tome da u rukama pravih srpskih predstavnika sačuvamo svih deset srpskih sredina koje su zalog za formiranje Zajednice srpskih opština.

"Draga braćo i sestre, danas sam došao da vas obiđem, vas koji ste usled raznih nedaća bili primorani da napuštate svoja ognjišta, svoje Kosovo i Metohiju. I verujte da ovo neće biti poslednji put da se vidimo i razgovaramo, već je naš zalog za buduće susrete. Došao sam da vas pozovem da izađete na izbore koji se sada, u nedelju održavaju na Kosovu i Metohiju, da sačuvamo svih naših 10 opština na KiM, da nam Albanci ne bi vodili srpske opštine, ili oni Srbi koji rade za njih, jer su to razbijači srpskog jedinstva", poručio je Petković.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, on je istakao da je važno da pobede kandidati Srpske liste, jer je samo Srpska lista ta koja ima punu podršku Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i predstavlja pupčanu vrpcu između srpskog naroda na KiM i srpskog naroda u centralnoj Srbiji.

"Samo je Srpska lista garant da se nastavi investicioni ciklus na Kosovu i Metohiji, da gradimo nove vrtiće i bolnice, nove puteve i škole", istakao je Petković.

On je okupljenima preneo i pozdrave predsednika Srbije Vučića i istakao da će država u narednom periodu pokušati da obezbedi dodatni finansijski paket pomoći za srpski narod u pokrajini, kako bi ostali na svojim ognjištima i kako mladi ne bi morali da se iseljavaju sa prostora KiM.

Petković je istakao da u vreme kada vlasti u Prištini predvođeni Aljbinom Kurtijem kidišu na srpske sredine, treba da pružimo poruku jedinstva i ne damo ni mrvu onog što nam pripada.

"Treba da se izborimo da uđemo u sve one institucije koje nam pripadaju i da kroz institucije branimo naše postojanje i naš ostanak i opstanak'', zaključio je Petković.

Komentari (0)

Loading