PRIPADNICI KFORA I DANAS NA KOSOVU Pojačali patrole u blizini administrativnog prelaza
Tanjug/Ap

Vojnici Kfora primećeni su danas kako patroliraju između blokade koju su na putu ka administrativnom prelazu Jarinje postavili Srbi sa severa i pripadnika specijalnih jedinica Rosu koji se od prošlog ponedeljka nalaze ovde sa namerom da sprovedu odluku kosovske vlade o uvođenju reciprociteta za tablice iz Srbije.

Na ovom mestu, na kojem Srbi mirno protestuju već deseti dan, jutros su primećeni i pripadnici Кfora iz poljskog i američkog kontigenta, koji su prošli kroz barikade koje su Srbi napravili i pored jedinica Rosu i pripadnika kosovske policije.

Ovaj prostor na severu Kosova i danas je nadletao helikopter Kfora.

Gradonačelnici četiri opštine sa severa Kosova ponovili su juče da su u razgovoru sa komadantom Kfora Frankom Federičijem odbili predlog po kojem bi vojnici Kfora zamenili pripadnike specijalnih jedinica Rosu na severu Kosova, a Srbi bi morali da prekinu sa blokadama, iako bi odluka o reciprocitetu za tablice ostala na snazi.

O situaciju na severu Kosova koja je izazvana jednostranom odlukom kosovske vlasti o uvođenju reciprociteta na tablice iz Srbije i potpuno ukidanje srpskih registarskih oznaka gradova na Kosovu danas će u Briselu razgovarati i šefovi pregovaračkih timova Srbije i Kosova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading