KURTI NAPAO VLADISLAVA DAJKOVIĆA, ON MU PORUČIO: Ja sam Srbin, ne stidim se što sam obišao braću na Jarinju!
Instagram

 

On ne odustaje od provokacija i uvreda, pa je tokom vikenda na svoj Fejsbuk profil potkačio i političkog aktivistu iz Crne Gore Vladislava Dajkovića, koji je prethodnih dana došao na administrativni prelaz Jarinje ne bi li pružio podršku srpskom narodu.

Podsetimo, Srbi već nedelju dana blokiraju Jarinje i Brnjak zbog odluke Prištine da zabrani srpske tablice na KiM.

Kurti je napisao da kriminalne osobe s ekstremističkim stavovima učestvuju u blokadi prelaza Jarinje i Brnjak.

Foto: Tanjug

 

Kurti je priložio i fotografije na kojima se vide Vladislav Dajković i Igor Braunović sa zastavom Imperijalističkog pokreta Rusije.

„Vladislav Dajković, crnogorski državljanin, ušao je 22. septembra 2021. godine na Kosovo preko graničnog prelaza Jarinje i pridružio se demonstrantima. Takođe, on ima i srpsko državljanstvo“, napisao je Kurti.

On takođe tvrdi da je Dajković blizak Borisu Malagurskom, novinaru i autoru dokumentarnih filmova, kao i Arnou Gujonu, francuskom državljaninu koga je Vlada Srbije imenovala za direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Kurti navodi i da je Igor Braunović, generalni direktor preduzeća „Srbijašume“, takođe bio na barikadama 22. septembra, a da je podršku podizanju barikada preko društvenih mreža slao i njegov zamenik Bratislav Dikić, bivši komandant srpske žandarmerije.

Dajković je u razgovoru za Alo! prokomentarisao Kurtijevu objavu na Fejsbuku.

- Kurti me je u svom zvaničnom saopštenju označio za ekstremistu i čovjeka sa „prosrpskim“ stavovima koji je došao da pravi nerede na Kosovu i Metohiji. Gospodine Kurti, ja nemam „prosrpske“ stavove, već - srpske. Rođen sam kao Srbin i umreću kao Srbin. Nisam ekstremista, a pogotovo nisam ruski plaćenik. Štaviše, deo svog školovanja sam proveo na Zapadu - kazao je Dajković, koji je dodao da je običan mladi Srbin iz Crne Gore koji je pošao na Kosmet da stisne ruku i zagrli svoju braću Srbe koji se bore za ljudska prava na svom ognjištu.  

- Ne stidim se što sam obišao braću, jer bih se onda stidio svog đeda. Nije mi žao, jer sam na strani istine. I ne, nisam došao da pravim probleme, jer ste ih vi odavno stvorili - istakao je Dajković, i dodao da je došao na KiM da podrži ove mlade ljude koji svojim telima brane svoju zemlju.

- Nismo došli da podižemo tenzije, već da pružimo bratsku ruku, jer su i oni nama pružili ruku kad smo branili svetinje u Crnoj Gori. Kada su mi drugovi rekli da objavim podršku Srbima na Kosovu, ja sam rekao da me je sramota da to radim iz svoje kancelarije i iz svog stana. Rekao sam: „Momci, ajmo u auto.“ Došli smo da budemo s našim narodom, da se zna da je srpska Sparta, Njegoševa Crna Gora uz njih - zaključio je Dajković.

Inače, nakon posete Kosovu i Metohiji, Vladislav Dajković je saznao da su mu vlasti lažne države Kosovo po nalogu premijera Kurtija zabranile ulazak na KiM.

Dajkoviću Albanci prete da će ga masakrirati

Kako kaže, nijednim svojim gestom nije uvredio pripadnike policije takozvanog Kosova i albanski narod.

- Nisam držao zapaljive govore koji bi doveli do tenzija. Ako hoćete da mi zabranite da budem to što jesam, to je vaš problem. Ali znajte da me niste uplašili. Najzad, u poslednjih par dana sam dobio na stotine, pa čak i hiljade brutalnih prijetnji smrću od pojedinih Albanaca s Kosova i Metohije: da će me masakrirati, da će mi pojesti srce, da će mi silovati sestre i slično - rekao je Dajković, i dodao da se ne plaši, jer su Srbima odavno isključeni receptori za strah.

 

Komentari (0)

Loading