DAJKOVIĆ ODUŠEVIO SRBE Stigao na Jarinje da ih poseti, pa poslao snažnu poruku! (VIDEO)
Foto: Printscreen

- Poruka je da smo mi jedan isti narod i da niste sami. Isto kao što ni mi nismo bili sami za vreme odbrane svetinja u Crnoj Gori. Vi ste nam tada pružali podršku širom Kosova i Metohije, širom svih srpskih zemalja - rekao je Dajković medijima.  

Naveo je da su se odlučili na ovaj skroman, ljudski gest, da dođu da posete Srbe na Jarinju.

- Odlučili smo da dođemo, da vam stisnemo ruku i da vam kažemo da izdržite. Najlakše je slati podršku iz tople kuće, sa Fejsbuka i Tvitera. Treba biti čovek i doći, pa makar i nakratko - kaže Dajković, koji se na Jarinju video i sa potpredsednikom Srpske liste Igorom Simićem i gradonačelnikom Severne Mitrovice Milanom Radojevićem koji su sa građanima. 

Naveo je da nije za poređenje situacija u Crnoj Gori i na Kosovu, da u Crnoj Gori ipak žive u miru, a da Srbi na Kosovu žive pod konstantnim terorom i pritiskom i od međunarodne zajednice, ali i od sugrađana. 

- Zbog toga smatram da je nama, ipak, situacija malo lakša, a da je vama mnogo teža. Srpski narod je navikao na pritiske poslednjih decenija i godina. To je jedna globalna propaganda celog sveta koji se urotio protiv nas i što neko kaže "da je Srbin biti lako nas to ne bi zapalo" - rekao je Dajković. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading