KURTI BOLUJE OD AMNEZIJE Ko rekao? Nisam ja to rekao!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kurti je u Tirani na pitanje novinara naveo da nikada nije doneta odluka o otvaranju OVK arhiva.

„Ko je rekao da se arhive OVK otvore. Nađite tu moju izjavu. Nisam rekao. Ne postoji više nadzirana država od Kosova. Nekada smo imali UNMIK, pa Euleks, pa i danas imamo KFOR. Mesto gde treba otvoriti arhive je Srbija", rekao je Aljbin Kurti.

REKAO, PA POREKAO

Podsećanja radi, Kurti je juče izjavio za medije da je je podržao ideju o otvaranju arhive OVK, kao i to da bi otvaranje arhive pomoglo u pronalaženju nestalih.

"Imamo arhive naše države o OVK i vrlo smo transparentni, ali moramo razjasniti sudbinu nestalih. Za to moramo otvoriti arhive u Beogradu jer ubistva i prikrivanje masakra, a zatim i ekshumacije nisu izvršili srpski građani, već država Srbija na organizovan način, i to se nalazi u srpskim arhivama", rekao je Kurti.

Kurti je tada naglasio da Kosovo nema šta da krije, jer prema njegovim rečima, od kraja rata, Kosovo je pod međunarodnom upravom.

"Transparentnije i otvorenije zemlja od Kosova nema, a ono što treba otvoriti je Srbija, jer u četiri rata koja je Srbija vodila i genocid koji je izvršila u Bosni i na Kosovu, istina se mora razjasniti, kako bi se znali počinioci", rekao je Kurti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading