"VIDEO SAM SVE!" Oglasio se Risto Jovanović, Srbin izašao iz albanskog pakla u Prištini!
Foto: Printscreen

To je po izlasku iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici poručio Risto Jovanović (28), iz Podgorice, koji je uhapšen je za Vidovdan na Gazimestanu, a kojem je suđeno za "izazivanje razdora i netrpeljivosti".

Sud u Prištini izrekao mu je danas kaznu od šest meseci zatvora, petogodišnju zabranu ulaska na Kosovo, još 150 evra za sudske troškove, kao i 30 evra na ime uvrede "žrtava". Međutim, Jovanovićeva advokatica, Jovana Filipović, sagasila se da se zatvorska kazna zameni novčanom u iznosu od 6.700 evra, ali je najavila da će odbrana uložiti žalbu Apelacionom sudu. Novac je donela njegova sestra Slavenka Terzić, pa je Risto Jovanović odmah posle isplate izašao na slobodu.

Kosovo onlajn

 

Podsetimo, Jovanović je uhapšen, kada se 28. juna pobunio zbog maltretiranja monahinje na izlazu iz Gazimestana, kojoj je kosovska policija pretresala lične stvari. Međutim, njega su teretili za "izazivanje mržnje i netrpeljivosti" među zajednicama na Kosovu, odnosno da je uzvikivao: "Ubij šiptara", "Kosovo ćemo oprati krvlju", kao i "Kada se okrenem desno Šiptarima će biti tesno".

Komentari (1)

Loading
Vid

21.07.2021 19:14

Ovog decka sto je izasao iz zatvora na Kosovu treba odmah prebaciti u Beograd, pregledati ga i pruziti mu svaku pomoc. On je dokazao da je pravi Srbin, a ne kao neki koji zive u Srbiji, a kada odu u CG onda su Crnogorci.