SKANDAL! Srbin iz Podgorice koji je uhapšen na Gazimestanu osuđen na šest meseci zatvora! Albanci osudili Rista, frontovci ga izbavili iz kazamata!
Foto: Printscreen

Sud u Prištini osudio je juče na šest meseci zatvora Rista Jovanovića iz Podgorice, uhapšenog na Gazimestanu zbog navodnog „izazivanja razdora i netrpeljivosti“ a koji je, tokom proslave Vidovdana, na tom mestu samo ukazao kosovskoj policiji da je neprimereno da pretresaju monahinju.

U odluci je sud naveo da je Jovanović imao nameru da izazove razdor i netrpeljivost između etničkih zajednica tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu. Zbog toga ga sud, kako se navodi, osuđuje na šest meseci počevši od datuma izricanja presude, a vreme provedeno u pritvoru biće mu uračunato. Jovanoviću se zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju u narednih pet godina, a sud je saopštio da je spreman da uvaži i kauciju za oslobađanje Jovanovića u iznosu od 6.700 evra.

EPA/BORIS PEJOVIC

 

Pomoć Jovanoviću ekspresno je stigla juče jer će mu Demokratski front iz Crne Gore platiti kauciju, što je najavio i jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić. On je kazao da je Risto odan kosovskom zavetu, kao i svi Srbi u Crnoj Gori i da je, kako je kazao, njihova obaveza da mu omoguće da bude oslobođen i da se vrati u Crnu Goru.

Risto i Teodora Jovanović - Privatna arhiva

 

Odmah popodne Jovanović je pušten iz pritvora nakon plaćanja kaucije.

Teodora Jovanović, Ristova supruga, za Alo! je poručila da nije iznenađena presudom.

- Od njih se svašta moglo očekivati, nisam iznenađena odlukom, ne znam za šta su ga osudili, dobro je kada ga već jednom puste - kazala je ona juče.

Vladislav Dajković, politikolog iz Crne Gore, ocenio je da je presuda suda u Prištini sramna, ali ne i neočekivana. 

- Imajući u vidu šta su albanski teroristi iz lažne države Kosovo radili našem narodu poslednjih decenija, ova presuda je, iako sramna i nepravedna, čak i blaga. Ipak, mnogo više boli činjenica da predstavnici crnogorske vlade nisu čak ni protestnu notu uložili vladi takozvanog Kosova, niti se bilo kojim javnim apelom oglasili. To je prosto neverovatno, imajući u vidu da su na te funkcije izabrani glasovima Srba, pa i glasom utamničenog Srbina Rista Jovanovića - istakao je on za Alo!.

Komentari (0)

Loading