KURTI SE PROVODI U KANU DOK ALBANCI LEŽE BOLESNI Kosovski premijer ide na festival, ne haje za problem u Dečanima
EPA/IAN LANGSDON

Iako mnogi smatraju da je premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti trebalo da prekine posetu Grčkoj i dođe u Dečane, gde se više od hiljada ipo ljudi otrovalo, najverovatnije, vodomon je rešio da svoju evropsku turneju nastavi na filmskom festivalu u Kanu u Francuskoj, prenosi Reporteri.

Kurtija očito ne zanima da se što pre reši situacija sa trovanjem meštana Dečana, koji su, inače, u velikoj većini Albanci. Funkcija koju obavlja, izgleda, zanima ga samo kad treba da ode na dijalog Beograda i Prištine i zahteva imaginarne stvari poput "nezavisnosti Kosova". 

Vest da Kurti ide u provod, dok su se njegovi sunarodnici masovno porazboljevali, potvrdila je američka producentkinja Ketlin Mekinis, koja je objavila da će sutra u Kanu, zajedno sa ambasadorom Kosova u Francuskoj Ćendrimom Gašijem, biti i kosovski premijer Aljbin Kurti, koji će priustvovati projekciji kratkometražnog filma "Nema mesta" Samira Karahode.

Film "Nema mesta" prikazuje posleratno Kosovo, gde dva lokalna igrača, vođena ambicijom da svoj voljeni sport održe u životu, lutaju od jednog do drugog mračnog mesta, noseći sa sobom jedino što klub poseduje - stolove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading