HRVATSKA SE UMEŠALA U KOSOVSKI PROBLEM! Skandalozan istup ministra, uputio poziv zemljama Evropske unije!
EPA

"Hrvatska podstiče poslednjih pet članica EU da priznaju nezavisnost Kosova, jer bi to doprinelo stabilizaciji regiona i samog Kosova", izjavio je Grlić Radman.

Kosovo je 2008. jednostranao proglasilo nezavisnost koju je priznalo više desetina zemalja, uključujući članice EU-a osim Kipra, Grčke, Rumunije, Španije i Slovačke.

HRVATSKA SE UMEŠALA U KOSOVSKI PROBLEM! Skandalozan istup ministra, uputio poziv zemljama Evropske unije!

EPA

 

Grlić Radman učestvuje na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC u Bratislavi na kojoj će se razgovarati i o situaciji na zapadnom Balkanu.

Grlić Radman je rekao da su za stabilnost regije ključne tri stvari: poštovanje teritorijalne celovitosti država, ustavna jednakopravnost Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH kao i uspostavljanje međunarodnog poverenja nakon ratova 1990-tih.

"Teritorijalnu celovitost država Balkana treba očuvati i poštovati, dakle bez prekrajanja granica kako smo čuli zadnjih meseci kolanjem nekih famoznih non papera koji su bili usmereni u tom pravcu", rekao je Grlić Radman.

On smatra da se poverenje može postići iskrenim razgovorima, rešavanjem sudbine nestalih, procesuiranjem ratnih zločina i davanjem pravde žrtvama, prenela je Hina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading