ALBANSKI LOBISTA DANIJEL SERVER PROVOCIRA Srbi, nikada više nećete upravljati Kosovom!
Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Profesor na vašingtonskom Univerzitetu Džons Hopkins i jedan od glavnih albanskih lobista u SAD Danijel Server uveren je da će do sporazuma između Beograda i Prištine doći, ali smatra da se to neće dogoditi u narednim mesecima.

On je u intervjuu za Glas Amerike ocenio da je susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu pozitivan signal, ali je mišljenja da nije dobro to što, kako je rekao, "imaju potrebu da jedan o drugom govore u negativnom konktekstu".

Podseća da je Vučić jasno stavio do znanja da nije spreman da preduzme, kako se izrazio, "odvažne korake poput priznavanja nezavisnosti Kosova" pre narednih predsedničkih izbora u Srbiji.

"Kada je reč o Kurtiju, tu postoji nekoliko pitanja. Šta može da očekuje da će dobiti iz svega ovoga. Postaviće to pitanje i na njega će tražiti adekvatan odgovor", rekao je Server.

Iako je uveren da će do rešenja doći, Server smatra da je pre toga potrebno da se dogodi mnoštvo stvari, pri čemu posebno misli na "priznanje Beograda da je izgubio suverenitet nad Kosovom".

"Ne očekujem da će ikada više Beograd upravljati Kosovom. O tome nema govora, ali mislim da mogu biti prijateljske zemlje i nadam se tome. Nema smisla da se diplomatski ili vojno sukobljavaju", uverava Server.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
ja

16.06.2021 10:14

Mislim da je u pravu ja zivim u inostranstvu okruzena bas siptarima jer dok ste vi zaludjeni sa rialitima kurvarlukom i silikonusama oni se srcem bore za kosovo radjaju decu ,zene se svi od dvadeset godina dok nam se deca igraju oko zgrada njihovih trideset nasih samo troje i na zalost to tako iz godine u godinu Vucic se dzaba bori sam.

Stanko

16.06.2021 14:02

Server misli tako a mi srbi ne tako jer imamo tapiju na crkve,imanja uostalom ja bi im dao šiptarima gde su većina ,kanton gde bi sami upravljali i plaćali porez školovali se ali ne ne mogu biti država.Kako Server misli da će rusi priznati u UN.Nikad država.Kosovo je Srbija

Patriota

16.06.2021 16:08

Jadan je ovaj albanski plaćenik žao mi ga.

Šiki

12.07.2021 13:22

Hoćemo,hoćemo,Šiptari,pre ili kasnije! Ta genocidna država,Amerika,kad- tad će da odgovara za milione pobijenih Indijanaca i drugih naroda,a ko će tada da vas štiti,Šako izroda?!

Dzoni

15.07.2021 13:21

,,nikad ne reci nikad"dzems bond je rekao

Smoki

20.07.2021 05:25

Hteo je reći dok su Amerikanci dole,al jezik mu brži...

Pero

20.07.2021 10:22

Što ovaj priča pa on je već grobaru na lopati.