KURTI NE PREKIDA DA BLATI SRBIJU: Ponovo preti tužbom za "genocid", a ne dozvoljava Srbima kretanje po svojoj zemlji
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Premijer privremenih institucija Aljbin Kurti ponovio je danas da Kosovo treba da podnese tužbu protiv Srbije za navodni genocid.

On je to rekao u selu Poklek kod Glogovca, gde Priština obeležava dan kada su pre 22 godine na Kosovo i Metohiju ušle NATO snage.

Kurti je to izjavio u danu kada su privremene kosovske vlasti sa administrativnog prelaza Jarinje vratile dva autobusa iz centralne Srbije, puna vernika i humanitarca, kao i drugih običnih građana. 

Prištinska administracija nije juče dozvolila ulazak u pokrajinu ni ministarki dariji Kisić tepavčević koja je imala zakazane obaveze na Univerzitetu.

Takođe, izjava dolazi posle ometanja spasovdanske liturgije u Prištini , od strane kosovske policije i navodnih studentskih demonstracija. 

Kurti kaže da su ljudi na Kosovu preživeli, kako tvrdi, "ubilačku srpsku državnu kampanju" i da o tome "moraju da svedoče pred svetom", prenela je Koha.

Kurti je rekao da oni danas više "ne mogu da dođu da nas napadnu i ubiju", ali da se drže "svojih snova" i da "neobuzdano ulažu u moderno naoružanje, kupujući oružje od Rusije, Belorusije i drugih".

On je ponovio i da se Srbija još nije izvinila za, kako tvrdi, masovne zločine koje je počinila pre 22 godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Sabahudin

12.06.2021 14:33

Zašto ovog "čoveka" neko ne informiše gde živi i šta je realnost? Nije ovo SF film.

Ruzica

12.06.2021 17:46

Dzaba ti je Kurti tvoja retorika. Pamti ovaj narod sta ste vi radili jos dok ste zvanicno ziveli u Jugoslaviji. I onda ste vi Siptari vrsili zlodela nad Srbima. Setite se Martinovica i sta ste njemu uradili. Vi ste genocidan narod, ziveli ste na racun Srba, nista niste placali drzavi. Necu dalje nabrajati, ali znaj da ima onih koji znaju sta ste sve radili.

Zemljak

26.06.2021 23:58

@Ruzica - Uh sta ti napisa ovde.Pa vi ste 1912 izvrsili genicid nad Albancima pa i 1999 takodje.Evo prije mjesec dana dobili ste pravu etiketu genocidnosti i necete se oprati u narednih 1000g.Kakvu ti to istoriju ucis to je cudo od istorije.