UŽAS Iza sramne provokacije Džake krije se proslava godišnjice pokolja Srba!
EPA/GEORGI LICOVSKI

U laži su kratke noge, kaže naš narod. Verujemo da i Granit Džaka vrlo dobro zna za ovu staru srpsku poslovicu, a sada mu se i obila o glavu. Možda mu je FIFA poverovala, ne i mi.

UŽAS Iza sramne provokacije Džake krije se proslava godišnjice pokolja Srba!

EPA/GEORGI LICOVSKI

 

Naime, reprezentacija Srbije u petak je završila učešće na Mundijalu u Kataru pošto je u odlučujućem meču trećeg kola grupne faze doživela bolan poraz od Švajcarske (2:3). Baš kao i pre četiri godine u Rusiji, u centru pažnje je bio Džaka, koji je sramno provocirao fudbalere i navijače Srbije. Nije ovog puta bilo dvoglavog orla, bilo je još i gore. Psovao je, hvatao se za međunožje i provocirao klupu „orlova“, da bi nakon meča otišao i korak dalje - pozirao je u dresu s brojem 26 i prezimenom Jašari.

Pacoli mu plaća kaznu

Nakon bure koja se digla zbog Džakinog veličanja šiptarskih terorista, oglasio se i Bedžet Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo i jedan od najbogatijih Albanaca na svetu.
- Ako ime Jašari zabrine FIFA ili svet, a Granit Džaka bude kažnjen zbog toga što je nosio ovo sveto ime posle meča, platiću kaznu lično u ime albanskog naroda - poručio je Pacoli.

 

UŽAS Iza sramne provokacije Džake krije se proslava godišnjice pokolja Srba!

EPA

 

Iako se pravdao da je tim potezom želeo da pruži podršku mlađem saigraču Ardonu Jašariju, bilo je jasno kao dan da je ovim skandaloznim gestom želeo da dodatno isprovocira Srbe, a Alo! otkriva i kako. Naravno, iza svega se krije politička poruka, jer je Džaka ciljano veličao prezime vođe i jednog od osnivača terorističke OVK Adema Jašarija. Ništa nije bilo slučajno, a posebno ne broj 26 iza koga je skrivena poruka...

UŽAS Iza sramne provokacije Džake krije se proslava godišnjice pokolja Srba!

Privatna arhiva

 

Naime, zloglasna OVK je osnovana 1994, a prvi put u javnost je izašla 1996, dakle pre 26 godina! Tad su šiptarski teroristi imali prvu sinhronizovanu akciju kada su napadima u Peći, Štimlju, Dečanima, na putu Rožaje - Priština, ubili pet i ranili još pet Srba.

FIFA opet udara na FSS

FIFA se i dalje pravi blesava i očigledno ne želi da kazni Džaku zbog promocije terorizma, ali zato i dalje udara na Srbiju. Pošto je započela istragu zbog zastave s mapom Kosova i Metohije u našoj svlačionici u Kataru, sad je pokrenula postupak zbog duela sa Švajcarskom.

- Disciplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbednost na utakmicama) na meču Srbija - Švajcarska - navodi se u saopštenju FIFA.

Kosovski Albanac iz redova Švajcarske tako je pljunuo na sve nedužne Srbe stradale od metka i noža zločinačke OVK i surovog teroriste iz Prekaza, koga je Priština proglasila za nacionalnog heroja ravnog Skenderbegu.

UŽAS Iza sramne provokacije Džake krije se proslava godišnjice pokolja Srba!

EPA/LAURENT GILLIERON

 

ŠVAJCARCI: Granit se igra vatrom

Švajcarski mediji, za razliku od komšija iz FIFA (sedište u Cirihu), nemaju milosti prema šiptarskom provokatoru. „Noje Ciriher cajtung“ je objavio tekst pod naslovom „Dobar kapiten, loš kapiten: Granit Džaka se ponovo igra vatrom“.
„Gestovi kapitena Švajcarske su isprovocirali reakcije širom Balkana. Mišljenja su različita o Džakinom hvatanju za međunožje. Dok su srpski mediji isprovocirani, kosovski slave uspeh njihovih predstavnika na Svetskom prvenstvu“, piše u tekstu.
Džakino ponašanje je osudio bivši nemački reprezentativac Per Mertezaker, koji je govorio za „Blik“.
- Mislio sam da je sazreo i da je naučio lekcije iz 2018. godine. Ovo su sve bile provokacije. Bilo je tu i verbalnih razmena. Sve to uzrokovalo je to što smo videli. Ako disciplinska komisija dublje reši da istraži slučaj, sigurno će ga kazniti - rekao je Mertezaker.

Kao kec na 11 leglo mu je pokriće u vidu pozivanja na saigrača istog prezimena, kojim se pravdao kako bi izbegao kaznu, a nažalost FIFA je naivno nasela na njegovu priču, pa po svemu sudeći neće biti kažnjen zbog ove skandalozne provokacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mira

13.12.2022 20:05

Znaci drugo Kosovo tj Švajcarska zapravo Engleska svakim danom sve više napreduje u primitivizmu.