KO ĆE U OSMINU FINALA? Evo u kakvom sastavu će Švajcarska izaći na megdan Srbiji
Tanjug/Ap

Jedan je uzlaz iz situacije u koju smo upali zahvaljujući porazu od Brazila (2:0) i remiju sa Kamerunom (3:3), a to su tri boda koja mora da iskuje selektor Dragan Stojković Piksi. Imaće zadatak da nadmudri defanzivnog lisca Murata Jakina, vođu Švajcarske, i čoveka koji je bio kao igrač sušta suprotnost našem selektoru. Baš u njima dvojice se ogledaju dva tima po stolu 

Neće izgleda biti preterano velikih nedoumica kada je reč o sastavu Švajcarske. 

Na golu će biti Jan Zomer, jedan od najpouzdanijih članova tima i u sjajnu formu je preneo u Katar. Sigurno je jedan od aduta, što se najbolje videlo protiv Afrikanaca kada je bio čovek odluke.

BURNA NOĆ ŠVAJCARACA PRED SRBIJU Selektor "sajdžija" na mukama, četvorica igrača u problemu

Na desnoj strani je Silvan Vidmer, iskusan i defanzivno dobar, a uz njega je potpuno siguran stub odbrane Manuel Akanđi iz Mančester sitija. Pravi je lider i čini saigrače boljim nego što jesu i možda se najbolje vidi na primeru Nika Elvedija.

Možda je baš kod štopera Borusije Menhengladbah naša najveća šansa, između prostora njega i Rikarda Rodrigeza, pismenog fudbalera, ali defanzivno ne toliko pouzdanog koliko u drugom pravcu. 

Ispred njih će da dejstvuju Remo Frojler, jako opasan igrač iz drugog plana sa osećajem da se pridoda napadu, kao i kapiten Granit Džaka. Od veziste Arsenala sve počinje, pravi je lider i vuče saigrače kao da je trener. Tempom menja ritam, taktički je besprekoran i miran na lopti, a s godinama je sazreo.

Ukoliko na njega izvršimo dobar pritisak i stopiramo ga, bićemo jako blizu trijumfa, bez obzira što je u tom delu još visoki osigurač i "kvariša" Đibril Sou.

Poslednju trojku činiće Šaćiri na desnoj strani, Ruben Vargas na levoj, a u samom špicu biće Bril Embolo za koga mora da radi ekipa kako bi se našao u prilici. Jako je snažan, čak i brz za svoju konstituciju, ali s manama jer nedovoljno učestvuje u igri. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading