ČLAN TURSKE MAFIJE UHAPŠEN ZBOG UBISTVA JOVICE VUKOTIĆA Mesecima se skrivao u Bosni
Foto: Alo.rs

Šimšek se mesecima skrivao u Bosni i Hercegovini sve dok u utorak uveče nije lociran i uhapšen u okviru policijske akcije kojom je rukovodilo italijansko pravosuđe.

Ovom kriminalnom organizacijom rukovodio je Baris Bojun, Turčin koji je od 2017. godine u bekstvu. Ovi mafijaši su poslednjih godina delovali kao "motociklistička banda" koja je odgovorna za nekoliko bombaških napada u Italiji.

Vođa ove grupe uhapšen je u nedelju veče u blizini Milana. Ukupno je uhapšeno 20 osoba.

Turski mediji pišu da su članovi organizacije, nekad poznate kao "Daltons Gang", koja je srušena u akciji sprovedenoj u četiri zemlje Evrope, učestvovali u osnivanju kriminalne organizacije u terorističke svrhe, formiranju naoružane bande, ubistva, posedovanju ilegalnog oružja i eksploziva, krijumčarenje oružja, droge, otmice, iznude i pomaganje ilegalne imigracije.

ČLAN TURSKE MAFIJE UHAPŠEN ZBOG UBISTVA JOVICE VUKOTIĆA Mesecima se skrivao u Bosni

Printscreen

 

Barisa Bojuna, za kojim se dugo tragalo kao beguncem, italijanska je policija uhapsila 2022. godine, a sud u Bolonji ga je pustio uprkos zahtevu za izručenje koji je dostavila Turska.

Njegova kriminalna organizacija odgovorna je za nekoliko ubistava u Turskoj. Ali, ono što je posebno interesantno, istražni organi sumnjaju da su Bojunova banda pomagala ubicama vođe Škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Podsetimo, Vukotić je ubijen u Turskoj u septembru 2022. godine. Vukotić je na teritoriji Turske ušao s falsifikovanim dokumentima na ime Predrag Popović, a pethodno je podvrgnut operaciji izmene lica, saopšteno je tada iz turske policije.

Vukotić je, podsetimo, ubijen u Istanbulu, naočigled tada trudne supruge, ćerke i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar.

ČLAN TURSKE MAFIJE UHAPŠEN ZBOG UBISTVA JOVICE VUKOTIĆA Mesecima se skrivao u Bosni

Printscreen

 

Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu škaljaraca.

Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari, piše Dan.

Ubicama je, prema navodima turskih medija, pomagala grupa Barisa Bojuna.

Jedan od članova ove bande je Sinan Šimšek koji je u utorak uveče uhapšen na Palama gde godinama deluju članovi dva zaraćena crnogorska klana.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading