NASTAVLJA SE SUĐENJE VELJI I NJEGOVIM KASAPINIMA Sudija iznosi nove dokaze
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Na današnjem suđenju trebalo bi da bude prikazana dokumentacija koju je prikupio MUP, kao i obavljena veštačenja.

Tokom suđenja u januaru odbrana je ponovo zatražila izuzeće tužilaca, tvrdeći da su u postupku koristili falsifikovane izveštaje o uviđaju iz kuće u Ritopeku, gde su pripadnici grupe ubijali žrtve.

Ovaj predlog sudija je odbila, dok je usvojila predlog da se ispitaju veštaci koji su obavljali veštačenja za koja odbrana tvrdi da su falsifikovana. Ispitivanje tih veštaka zakazano je za ovu nedelju.

Advokat Dejan Lazarević, takozvani Đavolji advokat, od januara ponovo brani 11 pripadnika ove grupe. Lazarević je na početku postupka branio nekoliko pripadnika sve dok nije uhapšen u aprilu 2022. godine zbog sumnje da je pripadnik grupe Darka Šarića. Prethodno su tokom suđenja ispitani svedoci, oštećeni u ovom predmetu, odnosno članovi porodica ubijenih muškaraca, kao i oštećeni I.S., koga su, kako je navedeno u optužnici, članovi ove grupe oteli i držali na stadionu FK Partizan, gde su ga mučili, zlostavljali i silovali.

Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading