OSUMNJIČENI ZA ŠVERC SEDAM TONA KOKAINA Produžen pritvor pripadnicima "Balkanskog kartela"
Foto: Alo/Foto: MUP Srbije

Pritvor im je danas produžen za još 30 dana, rekla je za Tanjug Milica Veličković iz Višeg suda u Beogradu.

Naredbom o sprovođenju istrage Javnog tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom Miroslavu Starčeviću je stavljeno na teret izvršenje tri krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenom Mladenu Lazareviću je stavljeno na teret izvršenje dva krivična dela - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a osumnjičenima Milošu Jovanoviću, Draganu Đorđeviću, Milanu Mitiću, Draganu Nikoliću, Ivanu Cvetkoviću, Radisavu Radoviću, Gligoriju Peljeviću, Milošu Radosavljeviću, Mirku Pavloviću, Vladanu Saldu i Ljubiši Lindu stavljeno je na teret izvršenje po jednog krivičnog dela i to neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kako je ranije saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal naredbom o sprovođenju istrage, obuhvaćeno je još sedam osoba koje nisu lišene slobode.

Od toga dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Peruu Zoran Jakšić, a Deniz Mihajlović nalazi u pritvoru po rešenju Kraljevine Holandije, dok se Aleksandar Ilić nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu.

Četiri lica nalaze se u bekstvu.

Na saslušanju u tužilaštvu 11 osumnjičenih je iskoristilo zakonsko pravo i branilo se ćutanjem, a odbranu su izneli osumnjičeni Ljubiša Lindo i Radisav Radović koji su negirali krivicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading