POKUŠALI DA OTRUJU VUKOTIĆA? NOVO SUĐENJE "VRAČARCIMA" Drakula u čudu: Policajac laže, a moja istina nema težinu
Printscreen

Suđenje se ponavlja, jer je Apelacioni sud ukinuo osuđujući deo presude, dok je potvrdio oslobađajući deo presude kojom je Nikola Jovanović oslobođen od optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja.

Drakula je ponovo negirao optužnicu i dodao da ne razume kako je mogao biti osuđen za nešto što nije uradio, posebno jer je veštak utvrdio da sa povredom, kakvu je navodno zadobio policajac koji ga je hapsio, "ne bi mogao da šeta tad, a kamo li trči i skače". On je dodao i da je iskaz tog policajca u potpunosti lažan, dok "njegova istina, izgleda, nema težinu."

Ova grupa je uhapšena krajem 2019. zbog sumnje da je pokušala da otruje vođu "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, ali je naposletku optužena samo za nošenje gasnih pištolja, korišćenje lažnih tablica na kolima i za opiranje hapšenju.

U kolima, u kojim ih je policija zatekla, nađeni su pištolji, kačketi i prsluci sa natpisom Uprave kriminalističke policije (UKP) i futrola sa značkom MUP-a. Tokom istrage, tužilaštvo je utvrdilo da su pokušali da ubiju Vukotića koji je u to vreme bio u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Pokušali da otruju Jovana Vukotića?

Noseći lažnu policijsku opremu, navodno su zaustavili taksi u kome se vozila Vukotićeva devojka i pokušali da podmetnu otrov u hranu koju mu je nosila. Te optužbe su, međutim, kasnije "pale" jer za njih nije bilo dovoljno dokaza. U međuvremenu, vođa "škaljaraca" je ubijen u Istanbulu, 8. septembra prošle godine.

Drakula je optužen i za opiranje hapšenju pošto je, pri pokušaju da pobegne policiji, oborio jednu policajku. Utvrđeno je i da pištolji nisu pravi, već gasni ili signalni, koji mogu da se preprave da ispaljuju metke.

On je prvostepeno bio osuđen na tri i po godine zatvora, Dimitrijevski na tri godine i tri meseca i Milutinović na dve i po godine, dok je Jovanović pravosnažno oslobođen. 

Pored ovih optužbi, Drakuli se sudi i u odvojenom postupku pred istim sudom zbog sumnje da je 7. oktobra 2019. pokušao da ubije Lazara Vukićevića, pripadnika "škaljarskog klana". On se tereti da je postavio bombu pod Vukićevićev "porše" i aktivirao je daljinskim putem kad se ovaj približio automobilu.

Lazara je tada odbacila detonacija i zadobio je samo lakše povrede, ali te sreće nije bio godinu dana kasnije kada su ga kidnapovali i svirepo ubili pripadnici zloglasne grupe Veljka Belivuka u kući strave u Ritopeku.

Pokojni Vukićević bio je blizak Vukotićevom klanu. On je, takođe, godinama bio u sukobu sa Belivukovom grupom koja je bila ogranak suparničkog "kavačkog klana". Verovao je da je napad bombom na njega naručio Nikola Vušović, odbegli vođa "vračarskog klana" koji je deo iste te ekipe.

Lazara Vukićevića najviše mučili

Njihov konflikt, po svemu sudeći, započeo je pre više od decenije. Kao navijač Crvene zvezde Vukićević se sukobljavao sa Partizanovim navijačima i Belivukovom frakcijom "Iz principa". Tako je, u jednom od sukoba, 2008. godine ranio Vušovića u nogu i obogaljio ga.

Vukićevićev otac je u istrazi njegovog nestanka ispričao da je on bio u konfliktu i sa Belivukovom desnom rukom Markom Miljkovićem Mesarom, jer je 2007. ili 2008. godine bio u ljubavnoj vezi sa njegovom sadašnjom suprugom. Belivukova grupa dugo je targetirala Vukićevića, a ubili su ga u oktobru 2020, piše Informer.

Oteli su ga i brutalno mučili u kući u Ritopeku, a zatim ga, kao i druge žrtve, samleli u mašini za mlevenje mesa i bacili u Dunav. Kako se navodi u optužnici, Belivuk i Miljković su u tom trenutku bili u Crnoj Gori, ali su svojim saradnicima poručili da Lazara najviše muče: "Ovoga puta dajte 102 odsto sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila!" 

Tagovi

Komentari (0)

Loading