Ubistvo Slobodana Marjanovića u Kolumbiji
Foto: Printscreen

- U naselju Tajrona u Santa Marti uhapšen je Žan-Karlos Remolina Garizabal, poznat pod pseudonimom Brajan, za kojim je izdat sudski nalog zbog krivičnog dela teška zavera u svrhu iznude i ubistva. Brajan je optužen da je član „Los Pačenke“ i istražuje se njegovo učešće u ubistvu koje se dogodilo 2019. godine - saopštila je policija.

Vlasti nisu dali više detalja o njegovom hapšenju, a pojedini kolumbijski mediji podsećaju da je upravo u Santa Marti prošle nedelje pronađeno telo Srbina Slobodana Marjanovića i da se sumnja da su ga ubili pripadnici kartela „Los Pačenka“!

Ubistvo Slobodana Marjanovića u Kolumbiji

 

 

Kako je Alo! pisao, Marjanović je u Kolumbiju stigao 22. maja, a dva dana kasnije  odseo u luksuznom hotelu „El Rodadero“ u Santa Marti. Kazao je da je u zemlju došao turistički i u hotelu je iznajmio automobil tvrdeći da želi da obiđe turističke lokalitete u Santa Marti. U nedelju ujutru pronađen je mrtav na putu u ruralnom području južno od grada.

Mediji su najpre pisali da je Marjanovića dok se kretao magistralnim putem presrela banda razbojnika, koja ga je zarobila, ukrala mu dragocenosti i novac koji je nosio. Prema podacima iz istrage, Srbin je ubijen sa tri metka u glavu, a potom izbačen iz vozila.

Ubistvo Slobodana Marjanovića u Kolumbiji

undefined

 

 

U sukobu sa grupom Amerika

Lokalni mediji navode i da se ispituje da li je Slobodan Marjanović povezan sa srpskim državljaninom Antunom Mrdežom (47), koji je sredinom maja uspeo da pobegne sa aerodroma u Medeljinu. Prema saznanjima Alo!, njih dvojica pripadaju sukobljenim klanovima sa Balkana. Srpske bezbednosne strukture Marjanovića povezuju sa Radojem Zvicerom i „kavčanima“, a Mrdežu sa grupom „Amerika“ i Zoranom Jakšićem koji robija u Peruu.

Novo svetlo na ovaj slučaj bacio je Marjanovićev prijatelj koji je bio odseo u istom hotelu. Nakon što je saznao da je Marjanović ubijen, on se uputio ka aerodromu u nameru da se vrati u kolumbijsku prestonicu Bogotu. Međutim, policija ga je zaustavila pre nego što se ukrcao u avion. S njim je obavljen razgovor i tada je istražiteljima ispričao da je Marjanović kobnog dana išao da se nađe sa jednim od šefova bande „Los Pačenka“, sa kojim je ugovarao transport velike količine narkotika u Evropu!

- Rekao je da je Marjanović kod sebe imao kofer s velikom količinom novca, a da se sastao sa osobom pod nadimkom Pako. Istakao je da je reč o jednom od najtraženijih latinoameričkih narko-bosova. Kako je rekao, cilj njihovog susreta je organizovanje pošiljke kokaina iz kolumbijske luke u Amsterdam - navode lokalni mediji.
 

Ubistvo Slobodana Marjanovića u Kolumbiji

undefined

 

 

Mesečno iznuđivali šest milijardi dolara

Kartel „Los Pačenka“, kako prenose lokalni mediji, mesečno je iznuđivao i po šest milijardi dolara. Hesus Marija Agire Galjego, osuđeni vrhovni vođa ove krimi-organizacije, imao je grupu od 150 ljudi zaduženih za iznuđivanje novca pretežno od biznismena, ali i za kontrolu ruta za transport droge.

Prema navodima tužilaštva, kolumbijski kartel održava saradnju s krimi-organizacijom La Oficina de Envigado iz Medeljina, koja je specijalizovana za pranje novca. Nju je svojevremeno osnovao kralj droge Pablo Eskobar. 

Posle ubistva pronađena su i tri Marjanovićeva telefona, koja su poslata na veštačenje kako bi se došlo do novih saznanja u vezi sa ovom brutalnom likvidacijom. Mediji spekulišu da bi najnovije hapšenje pripadnika bande „Los Pačenka“ moglo dati nove smernice u istrazi o ubistvu Srbina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading