UHAPŠENA BANDA PROVALNIKA, MEĐU NJIMA I SRBI: Za Uskrs otputovali u Španiju da pelješe vile!
Foto: Youtube/Printscreen

U južnom španskom gradu Malagi uhapšeno je četvoro ljudi pod sumnjom da su opljačkali ili pokušali da opljačkaju 15 stanova i da pripadaju putujućujoj hrvatsko-srpsko-italijanskoj bandi, saopštila je danas španska policija.

Tokom uskršnjih praznika, kada mnogi odlaze iz svojih stanova, u Malagi je zabeležena serija pokušaja pljački pri čemu su provalnici obijali brave, prenela je Hina. Policija je za to osumnjičila dve žene i dva muškarca smeštene u jednom hostelu.

Žene su obijale brave i ulazile u stanove, a muškarci pazili da neko pritom ne naiđe, navela je policija. Te četiri neimenovane osobe policija je uhapsila u hostelu i kod njih pronašla alat za obijanje brava, nakit, novac u gotovini i parfeme za koje veruje da su ukradeni. Osumnjičene osobe izvedene su pred istražnog sudiju.

UHAPŠENA BANDA PROVALNIKA, MEĐU NJIMA I SRBI: Za Uskrs otputovali u Španiju da pelješe vile!

Foto: Printskrin El Día

 

Španija je već godinama na udaru bandi, koje tamošnja policija često naziva „porodičnim klanovima“, a čiji pripadnici imaju hrvatske, srpske i italijanske dokumente.

-Stalno se premeštaju iz jednog dela zemlje na drugi i nigde ne borave dugo, što otežava njihovo pronalaženje i privođenje. U tom kratkom vremenu dok su u nekom gradu nastoje da odnesu što veći plen - saopštila je policija.

Nakon pljački šef bande bi plen prebacivao u zemlje iz kojih dolaze, odnosno odakle su poreklom, dodala je španska policija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading