NASTAVLJENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA VELJINE ŽRTVE Marko Drakula odbio da iznese odbranu!
Foto: Printscreen/Foto: privatna arhiva

 

U Višem sudu u Beogradu optuženi Marko Drakula, odbio je danas da iznese odbranu na suđenju povodom optužbi za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića 7. oktobra 2019. godine, kada je na Vračaru pod njegov "porše" postavio i aktivirao eksploziv.   

 Za današnje suđenje bilo je predviđeno da Drakula detaljno iznese odbranu, ali je on rekao da u ovoj fazi postupka neće učiniti. Sledeće suđenje zakazano je za 3. april, za kada su pozvani svedoci. 

Drakula se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv. 

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Drakula se tereti za pokušaj ubistva Vukičevića, kojeg su, kako se sumnja, u oktobru 2020. godine ubili pripadnici grupe Veljka Belivuka, kojima je u toku suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, zbog tog i još šest ubistva, kao i niza krivičnih dela. 

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA VELJINE ŽRTVE Marko Drakula odbio da iznese odbranu!

Lazar Vukićević Foto: privatna arhiva

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal je početkom novembra pokrenulo istragu protiv 38 osoba među kojima je i Drakula, zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa nazvana "Vračarci"  izvršili krivična dela, a sumnjiče se i za tri ubistva i pet pokušaja ubistva. 

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva Drakula se tereti za krivicna dela: teško ubistvo u pokušaju za koje je zaprecena kazna do 40 godina zatvora, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprecena kazna od dve do 12 godina zatvora i teško delo protiv opšte sigurnosti za koje mu preti kazna od jedne do 8godina zatvora.

Sumnjici se da je on podmetnuo eksplozivnu napravu ispod Vukicevicevog poršea, a kad je on bio u blizini, okrivljeni je daljinski aktivirao eksploziv. Vukicevica je odbacila detonacija.  Zadobio je i lake povrede, dok mu je vozilo potpuno uništeno.

Takođe, eksplozijom je pricinjena velika materijalna šteta na više vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.  Drakula se u istrazi branio cutanjem, odnosno iskoristio zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.     On se nalazi u pritvoru a odgovara i zbog predmeta u kojem je prvostepenom presudom osuđen na tri i po godine zatvora zbog sprecavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading