TITO UHAPŠEN U DUBAJIU Sarajlija Edin Gačanin jedan od šefova evropskog "super narko-kartela" (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

Zahtev za izručenje će biti upućen Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) za oba osumnjičena, piše sarajevski portal Klix.

Hapšenja su deo međunarodne operacije koju koordinira Europol. Uz Holandiju, uključene su i policijske i pravosudne službe iz Španije, Francuske, Belgije, UAE i Sjedinjenih Država.

Tokom hapšenja, istražne službe su intenzivno i uspešno sarađivale s policijom Dubaija i s oficirima za vezu uključenih zemalja stacioniranim u UAE.

Jedan od osumnjičenih je 37-godišnji muškarac holandske i marokanske nacionalnosti.

Državno tužilaštvo u Roterdamu, navodi se, protiv njega vodi proces zbog uvoza hiljada kilograma kokaina u Holandiju 2020. i 2021. godine, učešća u zločinačkoj organizaciji, pranja velikih količina novca, korupcije i posedovanja vatrenog oružja.

 

 


Istraga o njemu započela je dešifriranim porukama sa Skaj aplikacije.

Reč je o teškim krivičnim delima koja upućuju na međunarodnu trgovinu drogom iz uglavnom Južne Amerike preko luka Antverpenu i Roterdamu. Uhapšeni se sumnjiči za važnu koordinacijsku ulogu u uvozu kokaina.

Drugi uhapšeni u Dubaiju je 40-godišnji Holanđanin, koji je takođe državljanin BiH. I protiv njega je pokrenuta kriminalistička istraga na osnovu presretnutih Skaj poruka. Krivični predmet protiv njega vode tužioci Državnog tužilaštva Holandije, saopštila je holandska policija.

On se osim za uvoz kokaina sumnjiči i za pripremu uvoza gotovo 8.000 kilograma sirovina za proizvodnju amfetamina. Sirovine za proizvodnju droge stizale su preko luke Antverpen, a krajnje odredište im je bila firma u Holandiji.

Prema pisanju sarajevsig portala Istraga, uhapšeni državljanin BiH je Sarajlija Edin Gačanin Tito (40).

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading