"VIKAO JE OD BOLOVA, PREDSTAVIO SE KAO NIKOLA" Isplivali novi detalji ubistva Jovice Vukotića!
Foto: Alo.rs

- Na saslušanju u policiji, E. K. koji je bio za volanom automobila u kom su bili Vukotić, njegova trudna supruga Maša M. i njihova ćerkica, tvrdio je da porodicu ne poznaje i da ih je kobnog popdneva samo vozio do Tržnog centra - preneo je ovaj portal.

E. K. za kog se ne navodi čiji je državljanin, navodno je u svom iskazu rekao:

- Ljudi su mi rekli da idu u Zorlu centar. Dok sam se vozio oko Mečičijekoja u južnom pravu E5, dve osobe su pucale u vozilo sa motocikla, čiju tablicu nisam video. Video sam samo muškraca koji je bio pored mene, i koji je rekao da se zove Nikola. Vikao je od bola i bio je pogođen. U tom trenutku sam u šoku zaustavio vozilo. Kasnije je osobu na koju je pucano odvezla Hitna pomoć koja je došla na lice mesta. Odvezli su i suprugu i dete - rekao je navodno E. K. u policiji.

Foto: MUP Srbije

 

Policija je, kako se navodi, odmah pretresla vozača i njegov automobil, ali nisu pronađeni mobilni telefoni. S obzirom na to da je i sam imao ogrebotine na telu, i on je prebačen u bolnicu.

- Očevici su, međutim, ispričali da su videli kako je vozač nakon napada odšetao do ograde pored puta i tamo se zadržao neko vreme, što im je bilo sumnjivo. Policija je otišla na mesto koje su pokazali, detaljno pretražila okolinu i pronašla dva mobilna telefona skrivena unutar gvozdene ograde. Istražitelji su uzeli telefone i oni će biti detaljno pregledani tokom istrage ubistva - navodi turski portal.

Podsetimo, Vukotić je ubijen u naselju Šišli u Istanbulu i to naočigled supruge i ćerke. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je primetio ubice na motoru, ali da nije uspeo brzo da odreaguje, i "zalegne". Njegova supruga i ćerkica, na sreću su prošle bez povreda.

Za Vukotićem je, kako su preneli mediji, bila raspisana Interpolova poternica i trag mu se izgubio u julu prošle godine, kada je napustio Crnu Goru.

- Istražitelji veruju da je ubijen u nastavku rata kavačkog i škaljarskog klana. Prema operativnim podacima, sumnja se da su egzekutori uspeli da ga lociraju, pošto je njegova trudna supruga sa ćerkicom, pod izgovorom da ide na letovanje, otputovala u Tursku da se sastane sa mužem. Ubice su pratile svaki njen korak i tako uspele da lociraju i Vukotića koji je inače navodno bio vrlo obazriv - objasnili su izvori iz istrage.

Napadači su u njega ispalili pet hitaca, od kojih su ga četiri pogodila.

Komentari (0)

Loading